En verdensnyhed fra Sydfyn skal kurere graviditetskvalme

Skarø is har udviklet en specialdesignet is, som skal lindre kvinders graviditetskvalme.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Graviditetskvalme er en hyppig tilstand, der rammer op i mod 90 procent af gravide. I dag lancerer Skarø is en ny Mor-barn Is, der er specielt tilpasset kvinder med graviditetskvalme. Isen er tilført særlige proteiner, fibrer og mækesyrebakterier, der sammen skal lindre kvalmen hos den gravide. Isen bliver netop præsenteret i disse dage på velfærdsteknologi-messen WHINN i Odense Congres Center. 

Allerede nu vækker Mor-barn Isen stor interesse hos jordemoder Birgit Thalwitzer, der er indehaver af Jordemoder.dk, som er en privat klinik med en webside. De har årligt mellem 4000 og 5000 gravide igennem i klinikken. Og har tidligere importeret isen Lollipops fra England, til gravide med kvalme. Men den bliver ikke produceret længere.

- Vi har dagligt forespørgsler fra gravide, som gerne vil have fat i proteinis, så det er fantastisk, at Skarø lancerer den her, siger hun. 

De er nu på vej til at lave konkrete aftaler med Skarø Is om at købe Mor-barn Isen til deres brugere.

- Vi mangler bare at få de sidste detaljer på plads, så laver vi en aftale om at købe deres is. 

Erfaring med is til kemo patienter

Ideen til isen opstod i maj, hvor Skarø is deltog i en international konference for gynækologi og obstetrik i Helsingfors i Norge. 

- Der var en læge, som var meget interesseret i at få en is til netop kvinder med svangerskabskvalme til hendes afdeling  Bergen. Hun fortalte mig, at som nok ikke så mange ved, at livskvaliteten hos disse kvinder er tilsvarende med patienter i kemoterapi, som vi jo før har specialiseret os i, fortæller Martin Jørgensen, der ejer Skarø is. 

Skarø is har tidligere fået stor succes ved at udvikle den proteinrige is til kemopatienter med kvalme og mistet appetit. Tanken bag disse specialdesignede is er, at de skal være lige så skønne og velsmagende og af samme høje kvalitet som deres gourmet-is. Isene er økologiske, og indeholder birkesaft og sukkertang. 

Smagen er vigtig

- En rigtig smag er en forudsætning for, at kvinderne med kvalme kan spise. Smags- og lugtesansen bliver meget mere følsom i forbindelse med graviditetskvalme. 

En ny undersøgelse viser, at de rette proteiner kan reducere kvalmen og samtidig sørge for, at fostret også får den rigtige ernæring.

- Vi har tilføjet en fiber kaldet inolin og mælkesyrebakterier for at undersøtte fordøjelsen og dermed reducere kvalmen. Samtidig har vi tilføjet omega 3, der hjælper barnets udvikling på vej. Isen er krydret med smag af æble og citron. 

Graviditetskvalme

 

Oversigt

    Oversigt