Endelig er OB bedst: El Makrini løber længst i Superligaen

Der har været væsentligt flere ned- end opture for OB i efteråret. Men i dagens avis har BT lavet en statistik, hvor en med OB-trøje endelig er bedst af alle.

Der har ikke været meget at grine af for de stribede, fynske fodboldfans i de sidste måneder.

Inden sæsonstarten blev der talt om top seks - og måske endda også om medaljer. Men ak. OB ligger efter 21 runder næstsidst, og efteråret har været langt og svært for den fynske fodboldstolthed.

På topscorerlisten har den bedste OB'er, Joan Simun Edmundsson, blot præsteret fire mål i et rekordringe OB-efterår, hvad angår mål i det hele taget. Blot 16 scoringer i 21 kampe er, hvad det er blevet til i en halvsæson, der i den grad har været stolpe-ud for OB.

Til sammenligning har ligaens topscorer, Teemu Pukki fra Brøndby, sat bolden i nettet hele 14 gange. Altså næsten lige så mange gange som et helt OB-hold har formået i 21 kampe.

Men de kan løbe

BT har i dagens avis lavet en række mere utraditionelle statistikker på efterårssæsonen, og her er der faktisk en OB'er, der markerer sig rigtig fint.

OB's midtbaneprofil Mohamed El Makrini markerer sig nemlig som den spiller, der gennemsnitligt løber aller længst i en Superligakamp. I snit har El Makrini løbet 12.622 meter pr. kamp. Nummer to på listen er Randers' Kasper Fisker, der tilbagelægger 12.357 meter i fodboldstøvler hver weekend.

Tacklende topscorer

Lidt pudsigt er OB's færøske topscorer, Joan Simun Edmundsson, også den spiller i ligaen, der har vundet næstflest tacklinger. En kategori, der ellers er domineret af midtbaneslidere, og også har El Makrini på femtepladsen med 56 vundne tacklinger.

Edmundsson har vundet 63 tacklinger, hvilket dog er milevidt fra ligaens mestertackler, Jeppe Grønning fra Viborg, der ifølge BT's statistik har trukket sig sejrrigt ud af hele 86 tacklinger i efteråret.

El Makrini gør sig også gældende på bisselisten over de spillere, der begår flest frispark. Kategorien toppes af FC Nordsjællands meget talentfulde angriber Marcus Ingvartsen, der har lavet 56 frispark, og lige efter ham kommer OB's hollandske hardhitter, der i alt har lavet 48 frispark.

Spillende forsvar

OB's teknisk stærke forsvarsspiller Jeppe Tverskov sniger sig lige nøjagtig ind i top tre over de spillere, der har lavet flest succesfulde pasninger. I alt har Tverskov ramt en medspiller 1.549 gange i efterårets 21 kampe. FC Københavns Ludwig Augustinsson topper listen med 1.717 præcise afleveringer.

BT har også lavet statistik over, hvilken klub der har brug for færrest chancer for at score et mål.

Her er OB ikke i top fem...

 

Oversigt

    Oversigt