Endelig rent vand på Helnæs

Langvarigt kogepåbud ophæves endelig på Helnæs. Det oplyser Assens Kommune torsdag.

Det er de seneste vandprøver, der viser, at alle borgere på Helnæs igen kan tappe vandet direkte fra hanen.

Prøverne viser, at der ikke er nogen forurening af sundhedsmæssig betydning, og derfor har Assens Kommune i samråd med embedslægen besluttet at ophæve kogepåbuddet.

- Det er bare skønt, at vi kan ophæve kogepåbuddet, nu når julen også står for døren, siger Thomas Rasmussen, formand fra Helnæs Vandværk i pressemeddelelse fra Assens Kommune.

Stadig bakterier i vandet

Vandet på Helnæs indeholder stadig enkelte mikroorganismer, men de er ikke farlige, og det er helt forventet på baggrund af de reparationer, der har været på vandværket i den seneste tid, oplyser Assens Kommune.

Det er rengøringen af rentvands-tanken, der gør, at der stadig kan spores bakterier, og der vil formentlig gå et par uger, inden vandet er helt rent. Det er kun tid og gennemstrømning af vand på værket og i ledningerne, der kan rense vandet yderligere, og Assens Kommune understreger, at vandet ikke er farligt at drikke.

Sommerhusejere m.fl., som ikke har brugt vand i den seneste tid, skal huske at skylle deres egne installationer godt igennem, inden vandet bruges igen

Kogepåbuddet blev indført den 23. oktober. Det har siden været ophævet en lille uges tid, men nu skulle den være god nok.

Oversigt

    Oversigt