I det fynske folks tjeneste

Endnu en grillbar anklages for fusk

Endnu en grillbar på Fyn er kommer i Jobpatruljens fokus for ikke at havde styr på ungarbejdernes rettigheder og lovgivningen.

Endnu en grillbar på Fyn er kommer i Jobpatruljens fokus for ikke at havde styr på ungarbejdernes rettigheder og lovgivningen.

På en nordfynske grillbar løftede unge på  under 18 år 30 kg tunge fadølsfustager op fra kælderen, selvom de højst må bære 12 kg.

Der var også lønforhold, der ikke var i orden. Der manglede sikkerhedsudstyr, der var udskænkning af alkohol og dårligt psykisk arbejdsmiljø.

- Vi talte med en ungarbejder, som kunne fortælle, at ejeren efter hver vagt gik ind og vurderede, hvor effektivt vedkommende havde arbejdet og derefter tildelte ungarbejderen løntimer. Lønnen bliver altså i det skjulte tildelt på en form for akkordbasis, til trods for at den bliver udregnet som timeløn. Man kan kalde det løn efter skøn, og det er bundhamrende ulovligt, siger Henrik Skovsby, koordinator for Jobpatruljen på Fyn i en pressemeddelelse.

Ungarbejderne har ikke fået udleveret en kopi af deres ansættelseskontrakt, og ungarbejderne udskænkede alkohol, hvilket også er ulovligt.

Jobpatruljen på Fyn vil indgive sagen til arbejdstilsynet, og 3F Nordhøjfyn vil også se på sagen.