I det fynske folks tjeneste

Endnu en tidligere storebæltsfærge på indisk strand

Den tidligere storebæltsfærge, Dronning Margrethe II, er ankommet til den berygtede Alang-strand i Indien sammen med den tidligere bornholmerfærge, Rügen, hvor de venter på at blive hugget op under rystende forhold.

-

Den tidligere storebæltsfærge, Dronning Margrethe II, er sammen med den tidligere bornholmerfærge, Rügen, ankommet til den berygtede Alang-strand i Indien, hvor de venter på at blive hugget op.

Dermed afventer hele tre danske færger ophugning i Indien. I forvejen ligger den tidligere storebæltsfærge og museumsskib \"Kong Frederik IX\" og venter på at blive hugget op under kummerlige miljø- og arbejdsforhold.

Scandlines solgte i januar de to sidstnævnte færger til rederiet Marwan Shipping & Trading fra De Forenede Arabiske Emirater og siger, at aftalen indebar, at det arabiske rederi ikke måtte skrotte færgerne med det samme.

- Ophugning i Indien er i strid med den kontrakt, som Scandlines indgik med køber. Heraf fremgår det, at skibene er solgt med videre drift for øje, og at eventuel senere ophugning skal ske i overensstemmelse med gældende lovgivning, skriver Scandlines i en udtalelse.
/ritzau/