I det fynske folks tjeneste

Endnu en tigerunge død

Nu er der kun en enkelt tigertrilling tilbage i Odense Zoo. Natten til lørdag er den anden af de i alt tre tigertrillinger, der for nylig blev født i Odense Zoo, død.

01:39

1 af 2

Det oplyser zoolog Bjarne Klausen.

- I går nat mistede vi en, vi gik ud fra, hun havde ligget den ihjel. I nat har vi så mistet en mere, siger Bjarne Klausen.

Den første unges død gjorde moren nervøs, og fredagen igennem bar hun ifølge Bjarne Klausen en af de to resterende unger frem og tilbage.

- Det hele bunder i, at hun er førstegangsfødende, og hun har ikke erfaringen til det. Det er vi sikre på, siger Klausen til.

Det er usikkert, om det er, fordi ungen blev flyttet frem og tilbage, den døde, eller om moren også har ligget den ihjel.

- Vi ved det ikke, før vi har undersøgt den, og det er ikke sikkert, vi kan få fat i den, for vi vil gerne undgå at forstyrre hende så meget som muligt, siger Bjarne Klausen, der ærgrer sig over situationen:

- Det er da enormt ærgerligt, men som sagt er det første gang, hun føder, og det skal man lige lære at finde ud af, så det er i og for sig også ganske naturligt, at det er sket. Det er selvfølgelig bare ærgerligt.

Ifølge Bjarne Klausen ser den tredje og sidste unge ud til at have det godt, men det er ifølge zoologen ikke en garanti for, at den klarer sig.