Endnu et dyr under kniven i Zoo

Da Københavns Zoo i 2014 aflivede og obducerede giraffen Marius for øjnene af gæsterne, var reaktionerne mange. Nu gør Odense Zoo det samme - blot med en løve under kniven.

Løven blev aflivet for mange måneder siden, og på torsdag i børnenes efterårsferie tages løven så ud af fryseren og bliver dissekeret foran publikum.

- Vi gør det for at vise hvor fantastisk en løve er. Der er mange tilpasninger for at kunne være et top rovdyr på savannen. Det vil vi sætte fokus på og vise vores gæster.

- Vi har ikke tidligere oplevet at folk bliver sure, så det regner vi heller ikke med at folk bliver denne gang, fortæller Michael Wallberg Sørensen, Zoolog og Teamleder i Odense Zoo.

I invitationen til arrangementet skriver Odense Zoo.

"Vær med, når en af ZOOs formidlere dissekerer en løve. Der forklares, mens dyret skæres op, og der vil blive fremvist hjerte, lunger, og andre legemsdele. Er der ønsker om at nærstudere særlige dele, er det også muligt, og i det hele taget lægges der op til dialog", lyder det fra Odense Zoo på invitationen.

Aflivningen af løven, der skal under kniven, skete i sin tid, fordi der var for mange løver i haven.

Det er ikke første gang, at en løve dissekeres i Odense Zoo. På linket ved artiklen her, kan du se, hvordan børn og voksne stimlede sammen, da en løve i 2008 kom under kniven.

Sådan så det ud, da en løve endte under kniven i 2008

Oversigt

    Oversigt