Engell om Holst: Han risikerer at må gå af

Det kan i sidste ende koste Carl Holst ministerposten, hvis Statsforvaltningen konkluderer, at han har begået embedsmisbrug i sin tid som Regionsrådsformand.

Hvis Statsforvaltningen kommer frem til, at tidligere regionsrådsformand og nuværende forsvarsminister Carl Holst (V) har begået embedsmisbrug af sin tidligere rådgiver i Region Syddanmark i forbindelse med sin private valgkamp, så kan det efter alt at dømme koste Carl Holst posten som forsvarsminister.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell overfor DR Syd.

- Carl Holst han har jo i den grad understreget, at hans særlige rådgiver Christian Ingemann Nielsen ikke har leveret noget i forhold til hans valgkamp i juni. Det har han sagt med så klare og skarpe meldinger, så hvis Statsforvaltningens konklusion er, at Ingemann Nielsen er blevet brugt i partipolitisk øjemed i forbindelse med valgkampen, så vil det være meget belastende for Carl Holst. For så er der jo tale om en ulovlig disposition, siger Hans Engell til DR Syd og uddyber:

- Så vil det være helt tydeligt, at han har løjet og også løjet over for Folketinget, siger Hans Engell.

Selvom Carl Holst skulle overleve sagen som minister, så vil det være op af bakke for ham som minister i den kommende tid, vurderer Hans Engell.

- Det er klart, at Carl Holst er meget vingeskudt efter de her uger. Altså uanset hvordan sagen lander, også selvom han skulle fortsætte som minister, så vil der være et meget stort genopbygningsarbejde for ham. Det bliver meget svært for ham at komme på benene, siger Hans Engell til DR Syd.

Hans Engell mener også, at nu er sagen ikke længere bare er en sag i det sydddanske område, nu er det blevet en landspolitisk sag.

- Carl Holst har jo accepteret at deltage i et samråd i Folketingets forsvarsudvalg om sagen. Dermed er sagen jo med Carl Holsts accept flyttet ind på Christiansborg. Så nu kan han ikke sende sagen tilbage til det syddanske. Nu er det en sag for Folketinget og for regeringen, siger Hans Engell til DR Syd.

Statsforvaltningen undersøger sagen om Carl Holsts mulige embedsmisbrug af sin tidligere personlige assistent i Region Syddanmark Christian Ingemann Nielsen i forbindelse med sin private valgkamp.

Christian Ingemann Nielsen er i dag særlig rådgiver for forsvarsminister Carl Holst.

Oversigt

    Oversigt