Enhedslisten: Drop krav om statsborgerskab

For at blive politibetjent skal man være dansk statsborger. Og det spænder ben for unge med anden etnisk baggrund end dansk, der ønsker at blive betjente, mener Enhedslisten. De ønsker derfor, at kravet bliver sløjfet.

Enhedslisten mener, at Danmarks politistyrke mangler betjente med anden etnisk baggrund end dansk.

Derfor foreslår partiet, at man åbner op for, at det - foruden at man opfylder de øvrige krav til at søge ind på Politiskolen - skal være nok at have en permanent opholdstilladelse, i stedet for statsborgerskab, som kravet er nu.

- Det er rigtig ærgeligt, hvis de hindrer nogen i at søge ind til politiet, for vi mangler en mere mangfoldig politistyrke i Danmark, det siger politiet også selv, siger Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper.

Hun mener ikke, at det er noget problem, at danske betjente ikke også har dansk pas.

- Det er selvfølgelig vigtigt, at man har de rigtige folk i politiet, for det er et meget vigtigt job. Men om man har en permanent opholdstilladelse eller et statsborgerskab gør jo ikke noget for, om man bliver en dygtig politibetjent eller ej, siger hun.

Forslaget har været rejst tidligere af både Venstre og De Radikale, men afvist af justitsminister Morten Bødskov (S).

- Vi vil spørge justitsministeren endnu en gang om det ikke er noget, han vil se på en gang til, siger Pernille Skipper.

- Det kan ikke passe, at man kan bliver sosu-assistent, som også er et meget vigtigt job, men at man ikke kan blive politibetjent, når man har en permanent opholdstilladelse.

Oversigt

    Oversigt