I det fynske folks tjeneste

Enhedslisten i Odense afviser splid i baglandet

Efter at TV 2/Fyn søndag bragte et indslag om splid i baglandet hos Enhedslisten i Odense, har partiet mandag udsendt en udtalelse. Overskriften er: Vi er stolte af vores byrådsmedlemmer.

Opbakning til Per Berga Rasmussen og Anna Rytter fra baglandet

I TV 2/Fyns indslag kom det frem, at der skulle have været uro internt i Enhedslisten siden partiets to byrådsmedlemmer gik med i budgetforliget for 2007.

Uroen skulle gå på, at medlemmer i baglandet var utilfredse med byrådsmedlemmerne gik med i forliget. Der skulle vær rejst ønske om at stække Per Berga Rasmussen og Anna Rytters mulighed for at agere uden at spørge baglandet først.

Det afviser mandagens udtalelse fra Enhedslistens bestyrelse fuldstændigt.

Bestyrelsen erklærer fuld opbakning bag Per Berga Rasmussen og Anna Rytter og hele forløbet omkring at indgå i budgetforliget.

Præcisering af praksis

Forløbet viste dog, at partiets interne regler for et sådant forløb kunne være mere klare.

- Det har ikke givet aneldning til problemer i forbindelse med det aktuelle budgetforlig. Men vi blev opmærksomme på, at det måske kunne ske i fremtiden, hedder det i bestyrelsens udtalelse, mandag.

Derfor har et flertal i bestyrelsen fremlagt et forslag til ændring af vedtægterne. Det handler om at skrive hidtidige uskrevne regler ind i vedtægterne, så de står krystalklart for alle - også for nye medlemmer.

TV 2/Fyn forsøgte søndag at få kommentarer til forlydenderne om splid i Enhedslisten, men hverken byrådsmedlemmer eller bestyrelsesmedlemmer ønskede at medvirke.