I det fynske folks tjeneste

Enhedslisten: Stop Holsts PR-bureau

Enhedslisten vil stoppe Carl Holst brug af kommunikationsafdeling i regionen. Partiet mener, at afdelingen fungerer som Carl Holst private reklamebureau.

Allerede før valget blev Carl Holst kritiseret for at fylde for meget, og tage æren for arbejde som han ikke har ansvaret for i Region Syddanmark. En opgørelse fra DR viste, at Carl Holst var citeret i hver anden pressemeddelelse, som blev sendt ud fra regionens kommunikationsafdeling.

Kritikken gjorde dog ikke indtryk på vælgerne, som genvalgte Carl Holst og gav hans parti Venstre en fremgang på to mandater. Og da formandsposten var genvundet udtalte Carl Holst sig om kritikken.

- Jeg vil fylde alt det, jeg kan i regionen, sagde Carl Holst.

Og den linje har Carl Holst ifølge Enhedslisten fulgt op på.

- Enhedslisten vil have en diskussion om regionens kommunikationspolitik, og have vedtaget nogle andre retningslinjer for regionens 17 mands store kommunikationsafdeling, så den kommer til at afspejle regionsrådets bredde. Og ikke fortsat fungerer som en reklameafdeling for Carl Holst, siger Vibeke Syppli Enrum fra Enhedslisten i SVendborg.

Siden valget har kommunikationsafdelingen sendt flere nye pressemeddelelser ud, hvor Carl Holst bliver citeret.

- Tirsdag og onsdag har regionen udsendt tre pressemeddelelser - i alle tre citeres Carl Holst. Den ene om det nye akutsygehus i Aabenraa, hvor et rimeligt spørgsmål må være, hvorfor det er Carl Holst, og ikke formanden for Sundhedsudvalget, der citeres. Den anden om psykiatriens resultater - hvor et rimeligt spørgsmål må være, hvorfor det er Carl Holst, og ikke formanden for psykiatriudvalget, der citeres. Og endelig den tredje om, at de Radikale tilslutter sig konstitueringsaftalen, hvor Carl Holst - igen, igen - citeres i en sag, som sådan set bare handler om, at et enkelt medlem mere tilslutter sig konstitueringsaftalen, skriver Vibeke Syppli Enrum i en pressemeddelelse.

Afviser kritik

Regionsrådsformand Carl Holst finder kritikken fra Enhedslisten forkert.

- Vi kommer ingen vegne med personangreb på hinanden i pressen. I stedet håber jeg, at Vibeke Sypple Enrum og de øvrige medlemmer af regionsrådet vil optræde langt hyppigere i medierne med deres holdninger til de store emner, siger Carl Holst.

Han mener, at det er helt naturligt, at han bliver nævnt i de eksempler, som Enhedslisten nævner.

Ved du noget? Så send os et tip