I det fynske folks tjeneste

Enhedslisten vil stoppe nedrivning

Ejeren mener at huset er råddent og forfaldent, mens Enhedslisten vil have huset bevaret, som der står i lokalplanen

1 af 5

En bevaringsværdig ejendom i Odense skal, hvis det står til byforvaltningen i Odense Kommune, rives ned, selvom lokalplanen forbyder det. Enhedslisten vil nu stoppe nedrivningsplanerne.

Den stråtækte ejendom på Hollufgårdsvej 194-196 er bevaringsværdig og må i følge områdets lokalplan ikke rives ned. Ejeren, der er artikektgruppen, har dog søgt dispensation fra lokalplanen og søger nu om tilladelse til at rive ejendommen ned.

Sagen bliver behandlet i By- og Kulturudvalget på tirsdag, og i følge forvaltningen skal ejerens ansøgning om dispensation til nedrivning imødekommes. Enhedslisten bebuder nu, at de vil gå imod forvaltningens indstilling.

- Jeg er af den opfattelse, at lokalplanlægningen skal overholdes i Odense Kommune. Vi skal ikke have en planlægning hvor private investorer handler efter princippet: Det er lette at få tilgivelse ned tilladelse, siger byrådsmedlem Per Berga Rasmussen fra Enhedslisten.

I følge Enhedslisten har Artikeltgruppen i forvejen forbrudt sig mod lokalplanen ved at opføre en række boliger i området, som har betydet at gårdmiljøet ikke bliver opretholdt, som lokalplanen ellers forskriver at det skal.

I følge Arkitektgruppen er ejendommen rådden, nedslidt og slet ikke værd at bevare.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.