Enhedslisten vil udskyde ny skoleplan

Odense Kommune bør klappe hesten og vente med at gennemføre en ny skolestruktur indtil Folketinget har vedtaget en skolereform. Sådan lyder forslaget fra Enhedslisten.

Efter sommerferien starter "Den sammenhængende skoledag" for 0-6. klasse i alle folkeskoler i Odense. Strukturændringen vil blandt andet betyde, at de små klasser får en længere skoledag, som også er et af de elementer politikerne på Christiansborg arbejder med i en landsdækkende reform af folkeskolen.

Og det får Enhedslisten til at foreslå "timeout" for skoleændringer i Odense.

- Der har været utallige omstillinger i skolen i Odense og usikkerheden er stor blandt elever, lærere og ledelse. Vi har brug for tid på at forberede os, og til at vente og se hvad der vil blive krævet af os fra landspolitikerne, siger Lene Junker fra Enhedslisten i Odense.

Enhedslisten står uden for forliget om "Den sammenhængende skoledag", og har derfor ingen indflydelse på hvornår visionen træder i kraft. Men forslaget om en pause bliver skudt eftertrykkeligt ned af rådmanden.

Læs om hovedlinjerne i "Den sammenhængende skoledag" her

- Jeg synes, at det er en meget dårlig ide, som jeg vil afvise. Alt for mange unge kommer ikke i gang med en ungdomsuddannelse, og vi har brug for hjælpe de svage bedre, og gøre de dygtige dygtigere, siger Børn- og ungerådmand Brian Dybro(SF).

I følge rådmanden vil planen om "Den sammenhængende skoledag" betyde, at skolerne i Odense får erfaringer og tid til at øve sig, før en landsdækkende skolereform eventuelt træder i kraft fra skoleåret 2014/15.

Alle partier i Odense Byråd - bortset fra Enhedslisten - står bag planen om "Den sammenhængende skole".

- Jeg forstår overhovedet ikke hvorfor Enhedslisten blander sig. De har meldt sig selv ud, og det er for billigt at stå på sidelinjen og pege fingre. De må komme ind i kampen og tage et medansvar eller bare tie stille, siger byrådsmedlem Pernille Bendixen fra Dansk Folkeparti.

Oversigt

    Oversigt