Enlige mødre har ingen at ringe til

Det kan være ensomt at være enlig mor. Omkring 4600 enlige mødre har hverken familie eller venner at læne sig op ad, når hverdagen slår knuder.

Tallene stammer fra Statens Institut for Folkesundhed og viser, at hver 20. af landets 88.493 enlige mødre ingen har at ringe til, hvis de for eksempel bliver syge. Tallene er udarbejdet for Mødrehjælpen, hvor direktør Mads Roke Clausen opfordrer til at støtte mødrene, når det på søndag er mors dag.

- På mors dag er der tradition for at give blomster til mor som tak for hendes store indsats. Her hos mødrehjælpen kommer mange enlige mødre, som i den grad fortjener blomster eller et klap på skulderen på mors dag, men som ikke får det, fordi de er helt alene, siger Mads Roke Clausen.
 
- Det er vigtigt at være opmærksom på, at vi har en relativt stor gruppe enlige mødre i Danmark, som er så isolerede, at de ikke har nogen at ringe til, hvis de har brug for hjælp eller råd. Derfor gør vi i mødrehjælpen meget ud af at skabe netværk og fællesskab for unge og enlige mødre, siger Mads Roke Clausen.
 
Indsamlingen kan støttes via Mødrehjælpens hjemmeside.

Læs mere her

Fakta

Oversigt

    Oversigt