Ensomme ældre skal have nye venner

Mange ældre i Odense føler sig ensomme. Det skal Fortæl for Livet, et nyt koncept fra Odense Kommune, afhjælpe. De ældre skal ud og møde hinanden.

Ældre ensomme mennesker skal møde ligesindede. Det er ideen bag Fortæl for Livet, der er et nyt koncept i Odense Kommune.

Der bor i Odense omkring 500 ældre over 90 år, som ikke modtager hjemmehjælp, og det er dermed borgere, som kommunen ikke kommer så meget i kontakt med.

Onsdag var 56 af de ældre mødt op i Ansgar Kirke for at udvelske historier og livserfaringer med andre. Tage Hansen på snart 91 år var med.

quote Dem, vi kom mest sammen med i vores unge dage, de er enten borte, eller også er de på plejehjem, så dem har vi ikke den store kontakt med

Tage Hansen, 91-årig pensionist 

- Vennekredsen er ikke så stor mere. Dem, vi kom mest sammen med i vores unge dage, de er enten borte, eller også er de på plejehjem, så dem har vi ikke den store kontakt med, siger Tage Hansen.

Frivillige får meget igen

De ældre bliver delt op i grupper, der har en frivillig gruppeleder. Det er de frivilliges opgave at holde samtalen i gang, så de ældre tør dele ud af deres livshistorier.

Og selvom man som frivillig er langt fra 90 år, kan man stadig få meget ud af samværet med de ældre.

- Jeg får mange historier. Jeg får erfaring af andres livserfaring. Jeg bliver meget rig af det, fortæller Ursula Liafi, der er en af de frivillige gruppeledere på konceptet Fortæl for Livet.

Ursual Liafi får meget ud af at være frivillig i Fortæl for Livet.

Konen er vigtigere

Tage Hansen nyder det nye koncept. 

Til arrangementet i Ansgar Kirke onsdag mødte han mennesker, som han havde fælles bekendte med.

- Det havde jeg ikke drømt om at møde her, fortæller han til TV 2/ Fyn.

Tage Hansen ved dog ikke, om han kommer til det næste arrangement. Hjemme passer han nemlig sin kone gennem mange år, der sidder i kørestol.

- Lysten er der, men min kone kommer altså i første række, siger Tage Hansen. 

Se hele indslaget med blandt andet Tage Hansen og Ursula Liafi her under: 

90-årige Tage Hansen fra Odense har ikke så stor en vennekreds, som han havde, da han var yngre. Og det kan til tider være lidt ensomt. Det gør Odense Kommune nu noget ved med projektet Fortæl for Livet. 

Oversigt

    Oversigt