To er danske: Fire firmaer i spil til at bygge nyt OUH

Seks totalentreprenører havde anmodet om at blive prækvalificeret til at bygge Nyt OUH. Fire gik videre. Blandt dem to danske.

Fire totalentreprenører er blevet prækvalificeret til at bygge de dele af OUH, som Region Syddanmark sendte i udbud i maj 2017. To af de prækvalificerede firmaer er danske.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra regionen.

De fire udvalgte firmaer er MT Højgaard, der er en af Nordens førende bygge- og anlægsvirksomheder, NCC/Bravida, ligeledes med nordiske rødder, CMB/Itenera, Italiens største byggefirmser og endelig spanske Comsa/Comsa Industriales.

- Vi er meget tilfredse med, at seks totalentreprenører har vist interesse for at færdigprojektere og bygge Nyt OUH. Der er tale om nogle meget kompetente entreprenører fra den nordiske og den internationale scene, siger Karsten Uno Petersen (S), formand for Region Syddanmarks innovationsudvalg, og fortsætter:

- Vi er glade for interessen for vores projekt. Det styrker os i troen på, at vi har valgt den rigtige udbudsstrategi og samarbejdsform, siger han.

I dialog indtil november

Mandag har et stort flertal i regionsrådet valgt at indlede en såkaldt konkurrencepræget dialog med fire af de seks totalentreprenører. SF undlod at stemme.

Den såkaldt konkurrenceprægede dialog mellem regionen og de fire konsortier begynder i august og varer til november.

Efter afslutning af dialogfasen udarbejder Region Syddanmark et endeligt udbudsmateriale på baggrund af de input, regionen har modtaget. 

På baggrund af udbudsmaterialet udarbejder de fire totalentreprenører deres tilbud. Efter planen vælger regionsrådet på mødet den 18. december 2017 den eller de totalentreprenører, der skal bygge de dele af Nyt OUH, som nu er i udbud.

Udbud i tre hoveddele

Udbuddet af Nyt OUH er delt op i tre hoveddele: Vidensaksen, behandlings- og sengeafsnit og endelig den del, der kaldes klyngerne.

Det er de to hoveddele Vidensaksen og behandlings- og sengeafsnittene, som nu er i udbud. Og de fire totalentreprenører, som regionen har prækvalificeret, ønsker at byde på begge opgaver.

Udbuddet af den sidste hoveddel af byggeriet, klyngerne, forventes at blive annonceret i begyndelsen af september i år.

Oversigt

    Oversigt