Er du ferieklar?: Grænsekontrol kan give kø i ferien

Over middag begynder feriefolket at flytte sig ud på vejene. Lørdag er der stor risiko for kødannelser. Læs her, hvad du kan forvente.

Har du som tusindvis af andre ferieklare danskere planer om at tage i sommerhus eller køre sydpå i de kommende uger? Har du det, kan det være en god idé at væbne dig med ekstra tålmodighed - specielt, hvis du skal via Tyskland.

I år kan de sydkørende bilister nemlig forvente længere rejsetid end normalt ved den dansk-tyske grænse - særligt i weekender, oplyser Vejdirektoratet.

Ud over den nuværende grænsekontrol er der i anledningen af G20-topmødet i Hamburg 7. juli også kommet en midlertidig grænsekontrol for bilister fra Danmark til Tyskland, fortæller vagthavende i Trafikcentret i Vejdirektoratet, Mette Nedergaard til Ritzau.

- Sidste år så vi, at der var opstod betydelige kødannelser, når bilister skulle tilbage fra Tyskland til Danmark. I år kan vi også forvente kø ved grænsen, når danskerne kører til Tyskland. Det betyder, at der kan være op mod 30 minutters ventetid for at komme over grænsen, siger hun.

Den midlertidige grænsekontrol fortsætter frem til 11. juli.

Skal du flyve på ferie og tager du turen over Storebælt for at flyve ud fra Københavns Lufthavn, skal du forvente at støde ind i travlhed. Fredag har lufthavnen nemlig over 100.000 rejsende og flere end 40.000 lokalt afgående passagerer. Der vil være flest rejsende i lufthavnen fredag 30. juni og 14. juli.

- Vi står foran en særdeles travl sommer - den mest travle nogensinde. Vi forventer op mod 38 dage med flere end 100.000 passagerer igennem lufthavnen, oplyser pressechef Kasper Hyllested til Ritzau

Det høje antal rejsende skyldes ifølge Københavns Lufthavn en positiv udvikling i krydstogtsturismen i København. Når folk starter eller slutter et krydstogt i København, er der mange, der rejser via Københavns Lufthavn.

I sommerferien er der i udgangspunktet ikke nogen særlig ekstra belastning på togtrafikken. Det fortæller Tony Bispeskov, informationschef i DSB.

Til gengæld er færre passagerer hen over sommeren lig med, at Banedanmark benytter lejligheden til at lave sporarbejde flere steder.

- Det er i år især på strækningen mellem Holstebro og Struer og på Kystbanen nord for København, hvor der vil være togbusser i stedet for de normale tog.

Her bliver der meget trafik i sommerferien

 

Oversigt

    Oversigt