Erhvervsfolk retter skarp kritik af borgerlige partier

De borgerlige partier vil rykke Odense&Cos opgaver til andre steder, men erhvervsfolk ser gerne, at konceptet fortsætter i sin nuværende form.

Erhvervsfolk i vækstpartnerskabet Odense&Co retter en skarp kritik af de borgerlige partiers planer om en omorganisering af Odense&Co.

Erhvervsmanden Peter Revsbech mener, at det er "fuldstændig vanvittigt" at pille ved opgaverne trods skandalesagerne.

- Det er helt forfejlet, siger Peter Revsbech, der er direktør for Ordbogen.com og medlem af partnerskabet omkring Odense&Co. 

Fynsk erhverv: Hele konceptet bør fortsættes

Målet for Odense&Co er at skabe vækst i Odense. Den seneste tid er ambitionerne blevet overskygget af flere dårlige sager. Statsforvaltningen er eksempelvis ved at vurdere, om det var lovligt for Odense Kommune at støtte en koncert i 2015.

En anden partner, Finn Buus Nielsen, har dog svært ved at se Odense&Co fortsætte i sin nuværende form.

- Jeg tror, at navnet Odense&Co har fået så mange skrammer i de møgsager, der har været. Det bliver svært at drive det under det samme navn, siger Finn Buus Nielsen, medlem af partnerskabet.

Alligevel mener han ikke, at opgaverne hos Odense&Co skal deles ud til andre.

- Det er vigtigt, at hele konceptet fortsættes på samme måde, og at pengene bliver givet til det samme, fastslår han.

Jane Jegind: Giv opgaverne til andre

De borgerlige politikere foreslår at rykke Odense&Cos opgaver til andre steder i forvaltningen.

- Opgaverne skal lægges ud, hvor de bliver forankret på en måde, så vi fastholder det mod og den virkelyst, der er, siger rådmand Jane Jegind (V).

Peter Revsbech så dog hellere, at der blev ryddet op i sagerne, så man kan komme videre.

- Jeg synes ikke, det lyder smart. Jeg synes, det er smart at have tingene samlet ét sted, siger Peter Revsbech.  

- Man kunne starte med at rydde op i de dårlige sager. Der er ingen tvivl om, at der er blevet begået fejl, men jeg har ikke fornemmelsen af, at Odense&Co begår de samme fejl igen, forklarer han.

Borgmesterforvaltningen i Odense Kommune skal frem til udgangen af februar evaluere indsatsen og komme med forslag til en ny model til organisering, som vækststrategien kan fortsætte under. 

Oversigt

    Oversigt