Erhvervsklimaet har det skidt på Fyn

Ny undersøgelse viser at erhvervsklimaet i de fynske kommuner samlet set enten er stagneret eller faldet sammenlignet med en opgørelse sidste år.

Middelfart topper

Alle snakker om, hvor vigtigt det er at tiltrække og "nurse" erhvervsvirksomheder, men det lykkes ikke særlig godt for de fynske  kommuner.
Det viser DI's årlige erhvervsklimaundersøgelse, Lokale Erhverv 2011.

Bortset fra Middelfart Kommune er alle fynske kommuner placeret på  den nederste halvdel af den liste, som rangordner landets 96 kommuner i forhold til deres erhvervsvenlighed.

Middelfart Kommune er Fyns mest erhvervsvenlige kommune og er endda sprunget markant op ad listen fra en 17. plads til en 6. plads.

Odense og Svendborg i bunden

Næst-mest erhvervsvenlige fynske kommune er Assens, som lige sniger over midten på 45. plads - én plads bedre end sidste år.
 
Kerteminde er dykket fra en 36. plads til en placering som nummer 73 i årets undersøgelse, og både Nordfyn og Nyborg er rykket ned adskillige pladser ned til henholdsvis nr 63 og 65. 

Fåborg-Midtfyn kommune er faldet tilbage fra nr 70 til 78 på listen, mens Langeland er placeret uændret som nummer 81. Svendborg kommune lander på en samlet 91. plads i år, en fremgang på fire pladser. Odense Kommune er lidt bedre placeret, nemlig som nr 87 - en enkelt plads bedre end sidste år. 

DI: prioriter det højere

I følge DI' på Fyn er et godt erhvervsklima  forudsætningen for sunde virksomheder og den vækst,  alle skal leve af i fremtiden.

- Jeg håber derfor, at alle fynske kommuner i den kommende tid vil prioritere erhvervsklimaet højere, sig  DI Fyns formand, direktør Clas N. Andersen, og fortsætter:

- Undersøgelsen viser, at kommunerne skal fokuseres på at forbedre den service, der bliver leveret fra forvaltningerne, som for eksempel sagsbehandlingen og jobcentrene.  

4.700 virksomheder har deltaget

DI?s undersøgelse, Lokalt Erhvervsklima 2011, er Danmarks største undersøgelse af kommunernes erhvervsklima.

Flere end 4.700 danske virksomheder har deltaget. De har blandt andet vurderet kommunernes overordnede erhvervsvenlighed, de kommunale rammevilkår og andre helt specifikke erhvervsvilkår som f.eks. skattetryk, kommunal sagsbehandling, arbejdskraft, infrastruktur, image m.v. 

96 ud af landets 98 kommuner er blevet bedømt. To meget små kommuner Læsø og Fanø deltager ikke. 

DI's Erhvervsklimaundersøgelse 2011 - Alle resultaterne fra Erhvervsklima 2011

Oversigt

    Oversigt