I det fynske folks tjeneste

Erhvervsmand giver million til mulitisal

En erhvervsmand i Langeskov har foræret Kerteminde Kommune mere end en million kroner til et nyt multi-sal til gavn for alle Langeskovs borgere.

02:00

En erhvervsmand i Langeskov har foræret Kerteminde Kommune mere end en million kroner til et nyt multihus til gavn for alle Langeskovs borgere.

1 af 2

Donationen op 1,2 millioner kroner til byggeriet af den nye daginstitution i Langeskov er øremærket til en sal, der, udover daginstitutionens daglige brug, også kan rumme mange andre typer af aktiviteter.

- Det glæder mig at kunne bidrage til at Langeskov får en fremtidssikret børnehave, som udover gode faciliteter for børnene, også kommer til at indeholde en sal, der kan blive til glæde for alle borgere i området, siger direktør for PHX Holding Peter Hermansen.

Peter Hermansen var tidligere ejer af Exhausto.

Til rådighed for alle borgere

Salen vil naturligvis være et centralt punkt i daginstitutionen, men samtidig er den til rådighed for alle borgere i Langeskov.

Oplægget er, at salen sammen med tilstødende rum, som bliver indrettet med foldevægge, vil kunne rumme cirka 300 personer.

Salen tænkes ikke som en konkurrent til eksisterende forsamlingslokaler, men skal være et nyt alternativ, som kan benyttes efter samme retningslinjer som de øvrige kommunale lokaler.

Byggeriet af den nye børnehave har i en årrække været et udbredt ønske både fra børnefamilier, men også fra erhvervslivet, som tror på at gode og fremtidssikrede pasningsmuligheder er et vigtigt konkurrenceparameter i forhold til at tiltrække dygtige medarbejdere.