Skole erkender: Uheldig fejl førte til nedrivning af milliondyr skulptur

Ingvar Cronhammars milliondyre stålskulptur i Odense måtte lade livet på grund af en administrativ fejl.

Det var en medarbejder fra Syddansk Erhvervsskole, som ved en fejl igangsatte nedrivningen af Ingvar Cronhammars 'Camp Fire'.  Det oplyser Syddansk Erhvervsskole til TV 2. 

Skulpturen blev opført i november 1994 i forbindelse med skolens 150-års jubilæum. 

Siden er skolen blevet flyttet, og en ny ejer - Tasfo Selskaberne - har købt bygningerne, som de ville rive ned. 

Ved salget meddelte Tasfo dog, at skulpturen stod i vejen for deres byggeplaner, og derfor afviste de at tage imod den ved salget. 

Meningen var herefter, at skulpturen skulle pilles ned, men en kommunikationsfejl førte i stedet til, at skulpturen torsdag blev skåret i stykker med en skærebrænder og solgt til skrot. 

Kommune overvejer erstatningssag

Hos Odense Bys Kunstfond, som ejer skulpturen, har formand Anders Wedel Berthelsen tidligere meddelt, at kommunen overvejer at rejse en erstatningssag: 

- Der må være nogen, der har mistet deres sunde fornuft. Cronhammarer er et stor navn, og vi var stolte over at have et af hans værker stående i Odense, sagde han fredag morgen til TV 2. 

- Og så må vi i kunstfonden afgøre, om vi skal rejse en erstatningssag. Det har jeg skrevet rundt til de øvrige bestyrelsesmedlemmer om. Jeg tror, vi taler millioner i sådan en sag. Men hovedsagen er, at man har ødelagt en skulptur, og der kommer uden tvivl et alvorligt efterspil. 

 

 

Oversigt

    Oversigt