I det fynske folks tjeneste

Eriksen har nyt mål: Vil afgøre flere kampe

Christian Eriksen vil indtage rollen som matchvinder oftere, end landsholdsspilleren gør i øjeblikket.

Christian Eriksen har scoret flere mål i denne sæson. Ajax-stjernen har blandt andet været med til at afgøre kampene mod Twente, Feyenoord, Manchester City og senest Roda.

Tirsdag aften skal Ajax møde Real Madrid på udebane i Champions League, og Eriksen vil gerne indtage en nøglerolle i en storkamp som den på Estadio Santiago Bernabeu.

I fremtiden vil den danske landsholdsspiller afgøre endnu flere kampe, end det er tilfældet lige nu.

- Det er et mål, jeg har sat for mig selv i denne sæson. Jeg vil score flere mål og være afgørende, siger Eriksen til MetroXpress.

Offensivspilleren var især tilfreds med at score mod Roda, fordi Ajax fortsat halter efter i kampen om at vinde det hollandske mesterskab.

- Den sejr var så vigtig. Ikke blot for mesterskabet, men også fordi det var lige efter en svær kamp i Europa, siger Eriksen.

Ajax er kun nummer fire i Æresdivisionen efter førerholdet Twente, Vitesse og PSV Eindhoven, og selv om weekendens 3-1-sejr over netop PSV pynter, så er der stadig fire point op til Twente og Vitesse og tre op til PSV.

- Samme tid sidste sæson var vi 10 point efter, og vi blev alligevel mestre. Det handler om, hvor man ligger, når sæsonen er slut.

- Indtil videre har det været en sæson med opture og nedture, men det går fremad, påpeger han.

Eriksen var ifølge statistikken efter de første fire spillerunder i Champions League den spiller, der havde løbet mest af alle. Mere end 13 kilometer per kamp.

- Jeg har aldrig set mig som en spiller, der løber så meget, men det er vel fordi, jeg godt kan lide at have bolden, siger Eriksen.

Ved du noget? Så send os et tip