Eriksen: Prisen betyder meget for mig

Ajax-profilen Christian Eriksen fra Middelfart er stolt over at være kåret som årets spiller ved Dansk Fodbold Award.

Landsholdsspilleren Christian Eriksen var oprigtigt glad for kåringen som årets spiller, som han mandag modtog ved Dansk Fodbold Award i København.

Men Ajax-spilleren var også overrasket over prisen, som han vandt foran William Kvist, Niki Zimling og Michael Krohn-Dehli.

- Det havde jeg slet ikke regnet med. Det er et kæmpe skulderklap. Mange skal takkes. Både mine holdkammerater her og i Ajax, siger Christian Eriksen.

Midtbanespilleren havde på sin Facebook-profil skrevet, at han gerne så William Kvist løbe med hæderen, men det er ikke ensbetydende med, at han ikke selv ønskede prisen.

- Det er nok blevet fortolket, som om jeg ikke ville have prisen, men det vil jeg gerne, fastslår Christian Eriksen.

Som en af de bærende kræfter på det danske landshold det seneste år ser han tilbage på sin tiden som meget vigtig for hans karriere.

- Der er sket utroligt meget. Jeg har udviklet mig meget ved at spille så mange klubkampe for Ajax og på landsholdet.

Jeg er blevet spurgt en gang imellem, om jeg ikke skal nive mig selv i armen. Og det gør jeg også, men det hjælper ikke, siger Christian Eriksen.

Holdkammeraten i Ajax Nicolai Boilesen vandt prisen som årets talent, og Christian Eriksen mener, at kåringerne er vigtige for den hollandske topklub.

- Først og fremmest kommer vi hjem med et flot trofæ. Men jeg ved også, at det betyder meget for klubben, og det betyder også meget personligt for os begge, understreger Christian Eriksen.

I et interview på scenen i Cirkusbygningen fortalte han også publikum, at hans forbillede er Michael Laudrup.

Oversigt

    Oversigt