Erkender skud mod israelere i center

Dansk-palæstinenser erkender at have skudt to israelere i dansk indkøbscenter, men siger, at det var fordi, han følte sig utryg over den måde, de så på ham.

- Jeg følte mig utryg. De stod og kiggede på mig, og jeg følte, at de ville slås med mig. Derfor trak jeg min pistol.

Sådan lyder forklaringen fra en nu 28-årig dansk-palæstinenser, der 31. december 2008 skød og sårede to israelske kosmetiksælgere i et indkøbscenter i Odense.

Dansk-palæstinenseren gav sin forklaring, da retssagen mod ham mandag begyndte i retten i Odense. Her står han tiltalt for fem-dobbelt drabsforsøg, idet han skød mod en bod i Rosengårdcentret, hvor tre israelske kosmetiksælgere var i færd med at betjene to danske kvinder.

Den ene israeler blev skudt i benet, mens den anden blev ramt i armen.

Ifølge den 28-årige havde han alene til hensigt at skræmme israelerne og forsvare sig selv, og derfor nægter han sig skyldig i anklagerne for drabsforsøg. Han havde ikke haft noget konflikt med dem i forvejen, men vidste, at der i centret var en bod med hårprodukter og cremer drevet af to mænd og en kvinde fra Israel. I dagene op til skyderiet var konflikten i Gaza blusset op, og flere medier rapporterede om voldsomme kampe med civile ofre i Gaza-området. Det havde gjort den 28-årige vred.

- Israelerne har taget alt fra min familie, dræbt dem og taget deres jord og huse. Så kommer man i Rosengårdcentret og tror, man bare kan gøre, hvad der passer en, sagde den 28-årige i retten.

Beviserne mod ham er blandt andet en overvågningsvideo fra centret, hvor dansk-palæstinenseren kan ses gå meget målrettet hen mod boden og affyre flere skud med den pistol, som han ifølge sin egen forklaring bar for at beskytte sig i den verserende bandekonflikt.

Sagen fortsætter senere på ugen.

Oversigt

    Oversigt