I det fynske folks tjeneste

Erstatning efter oversvømmelser afklares i næste uge

Stormrådet vil inden for en uge tage stilling til, om gårsdagens storm og oversvømmelser kan karakteriseres som en egentlig stormflod. Kun hvis det er tilfældet, kan man få erstatning for skaderne. De almindelige forsikringer dækker nemlig ikke.

Sådan så det ud i Fiskergade i Kerteminde ved 23-tiden onsdag aften.

1 af 2

Begræns skaderne!

Hos stormrådet er der i dag usædvanligt travlt:

- Lige nu svarer vi på telefoner fra folk, som har haft vand i huse, sommerhuse og så videre. De vil naturligvis gerne vide, hvad de skal gøre, forklarer sekretær for stormrådet, Hans Reymann-Carlsen.
 
Det vigtigste er, at man skal gøre, hvad man kan for at begrænse skadere. Begynd med aftørring og udtørring allerede nu, lyder rådet fra Hans Reymann-Carlsen. Og det råd er der al mulig grund til at følge:

- Det har man faktisk pligt til. Hvis man bare lader det hele stå og søbe, så kan det få konsekvenser for en eventuel erstatning senere, siger Hans Reymann-Carlsen.

Derudover kan det være en god ide at kontakte sit forsikringsselskab. Selvom det er Økonomi- og Erhvervsministeriets fond til erstatning efter stormflod, der skal udbetale eventuelle erstatninger, så foregår alt det praktiske i den forbindelse via folks sædvanlige forsikringsselskab.

Afklaring i næste uge

Stormrådet er i øjeblikket ved at indhente oplysninger fra Kystdirektoratet om blandt andet vandstand, vindstyrke og vindretninger. På baggrund af disse oplysninger vil stormrådet i næste uge holde møde og vurdere, om der i går var tale om stormflod.

Sidste gang, der i Danmark var stormflod, var i januar 2005.