I det fynske folks tjeneste

Erstatning til Orifarm

Fogedretten i Odense gik for vidt, da den i 2002 forbød firmaet Orifarm at markedsføre og sælge parallelimporteret medicin.

Odense-firma har fået tilkendt over 300.000 kroner i erstatning fra medicinalfirmaet Pfizer. De tabte i opgør med Orifarm, der parallelimporterede øjen-medicin.

Fogedretten i Odense gik for vidt, da den i 2002 forbød firmaet Orifarm at markedsføre og sælge parallelimporteret medicin, som bruges mod højt tryk i øjet og grøn stær. Forbuddet var uberettiget, fastslog Sø- og Handelsretten i en dom fredag og dømte Pfizer til at betale modparten cirka 311.000 kroner.

Importøren lavede et stribedesign på medicinen, hvor Pfizer brugte en trekant. Derfor var der ikke risiko for forveksling, og Pfizer blev ikke krænket, hedder det i dommen.

Sagen drejede sig også om andre medicintyper, hvor Pfizer hævdede, at Orifarm og Handelsselskabet af 5/1 2001 gik for vidt. Men i flere tilfælde var Pfizer for passiv i alt for lang tid, og derfor fejes samtlige krav fra selskabet til side - bortset fra i tilfældet med midlet Arthrotec. Dette koster parallelimportøren 145.000 kroner.

Dommen er blot en i en stribe afgørelser, hvor medicinselskaber slås med parallelimportører.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.