I det fynske folks tjeneste

Erstatningssag afgjort på højeste sted

Først fik han pengene, så mistede han dem, og nu får han dem tilbage igen. En 33-årig odenseaners erstatningssag endeligt afgjort i Højesteret.

Den nu 33-årige mand fra Odense blev i 2002 anholdt, da politiet fandt 53 gram heroin bag en lem i skorstenen til hans kolonihavehus.

Under efterforskningen valgte politiet også at sigte ham for at have hentet et kilo heroin i København sammen med nogle venner. Selv sagde han, at han var med på et lift over til sin kæreste.

I november 2005 valgte anklagemyndigheden at droppe den sidste
sigtelse. Da så retssagen om de 53 gram blev behandlet, blev han
frifundet, fordi en anden mand henvendte sig til politiet og sagde, at stofferne var hans.

Statsadvokat og Rigsadvokaten sagde i 2004 nej til at yde
erstatning, fordi manden skulle have fortalt, hvilke folk der færdedes i kolonihaven.

Byretten i Odense valgte alligevel at give ham 201.307 kroner, fordi dommerne ikke mente, at han havde mulighed for at hjælpe politiet mere, end han gjorde.
 
Den beslutning omstødte Østre Landsret. Manden burde fortælle, hvilke personer han kunne have mistanke til. Derfor var han selv skyld i de fem måneders varetægt.

Nu har Højesteret så afgjort sagen til mandens fordel. Man kan ikke være sikker på, at manden var i stand til at pege på, hvem der havde placeret heroinen i hans havehus. Derfor er det på sin plads med en erstatning.