Esbjerg fortsætter fine forårstakter

Esbjerg fortsatte de gode takter i Superligaen. Vestjyderne tog en ny sejr, da gæsterne OB blev besejret 1-0.

På et flot langskud af Jeppe Andersen vandt Esbjerg 1-0 over gæsterne OB i søndagens tidlige kamp i Superligaen. En fortjent sejr til vestjyderne, som dermed er startet foråret med maksimumpoint efter to kampe.

Målscorer Jeppe Andersen var en af blot fire markspillere, som havde fået genvalg fra den reservespækkede startopstilling hos Fiorentina. Esbjerg kan efter torsdagens exit i Europa League nu rette fokus på Superligaen.

Selvom spillet ikke var prangende, så kan Esbjerg kigge lidt opad i tabellen. Vestjyderne er med 25 point i det store midterfelt á point med OB, som kom lidt ned på jorden igen efter den opløftende sejr mod FC Midtjylland.

OB startede kampen meget afventende, og da fynboerne endeligt vovede sig frem midtvejs i første halvleg, var det Esbjergs tur til at slå kontra. En hurtig omstilling udløste målet til 1-0. Et mål i den flotte ende af karakterskalaen.

Jeppe Andersen førte bolden frem fra midten af banen, og med 20-25 meter til mål tog han sigte. I fuldt løb hamrede han flot bolden ind ved venstre stolpe. Mads Toppel strakte sig forgæves i OB-målet.

I anden halvleg havde Esbjerg masser af muligheder for at lukke kampen. Angriberen Martin Pusic havde ligesom sidste kamp mange nærgående forsøg, men kroaten har fortsat kun scoret i Superligaen på straffespark.

OB-træner Troels Bech sendte angriber Mustafa Abdellaoue på banen i slutfasen, men selvom fynboerne til tider pressede godt på i den hektiske slutfase, så kom udligningen ikke.

Mads Toppel fik til gengæld sendt Esbjerg-spilleren Michael Jakobsen i jorden med et slag i mellemgulvet i slutminutterne i forbindelse med et hjørnespark. En episode, som formentlig får et efterspil.

Esbjerg skal på søndag til Viborg, mens OB samme dag tager imod FC København.