Esbjerg og OB deler i den sidste puljekamp

Både Esbjerg og OB spillede frit og fik givet spilletid til flere reserver, inden alvoren går løs i weekenden.

Esbjerg og OB lukkede mandag aften nedrykningsspillets pulje 1 i Alka Superligaen med et underholdende opgør, der endte 1-1 foran 4710 tilskuere på Blue Water Arena.

Esbjerg var allerede sikker på at slutte sidst i pulje 1 og skal nu spille playoffkampe om overlevelse. Vestjyderne møder AGF i weekenden i den første af to kampe.

Taberen skal derefter møde taberen af Horsens-Viborg. Taberen af den kamp rykker direkte ned i 1. division.

OB slutter toer i puljen og skal nu møde Silkeborg næste gang i første del af jagten på en syvendeplads, der giver en kamp om en plads i Europa League-kvalifikationen.

På trods af at kampen var uden den store betydning, ville begge hold gerne frem på banen og angribe modstanderens mål.

Awer Mabil bragte således hjemmeholdet foran med 1-0 allerede efter blot otte minutters spil, da han fra kanten af feltet trykkede af og med god hjælp fra en OB-forsvarer kunne se bolden ændre retning og gå i mål.

Føringen varede dog ikke længe, idet Esbjerg-forsvareren Jeppe Brinch kort efter mistimede en lang bold og forærede Joan Edmundsson en friløber. Færingen takkede for gæstfriheden og sparkede sikkert udligningen i nettet.

Det angrebslystne spil fortsatte efter pausen, hvor især esbjergenserne tilspillede sig adskillige gode muligheder uden dog at få bolden sparket det sidste stykke over stregen.

Som tiden skred frem, faldt intensiteten i opgøret, og mandskaberne lignede nogle, der havde tankerne på den kommende weekend.

Der faldt derfor ikke yderligere scoringer, og de sidste minutter blev brugt på boldflytteri.