Et eventyr til eftertanke

Der bliver rift om pladserne, når 124 elever fra Balletskolen og 16 elever fra DGU i Odense snører skoene til Grantræet.

Ude i skoven stod der et nydeligt grantræ; det havde en god plads, sol kunne det få, luft var det nok af... 
Sådan starter H.C. Andersen sin historie om Grantræet. Nu har det nydelige træ fået plads i Rådhushallen i Odense, når Det Kongelige Teater Balletskolen Odense i dag, fredag, åbner op for årets juleforestilling: Grantræet. En forestilling, som giver skoleleder Inge Fjord julelys i øjnene.

- Det er en fortryllende og dramatisk men også en hjertelig og varm danseforestilling om at være i nuet.

Oprindeligt gik eleverne Lucia-optog i Rådhushallen, men gennem årerne kommer den del til at fylde mindre, mens moderne dans, klassisk ballet og sang på scenen udfylder den omkring 70 minutter lange forestilling.

quote Vi må gerne drømme stort, men det må ikke være på bekostning af det, vi har.

Inge Fjord, Det Kongelige Teater Balletskolen Odense

- Vi har arbejdet med at tolke eventyr og delt det op i nogle heder, så hele vores forestilling er delt i 12 heder: Ærgerrighed, kærlighed, nysgerrighed, ivrighed osv. Dansen er jo at kunne fortælle historie med bevægelse, men det kan de godt. Vores dygtige elever forholder sig til, hvad det er for et eventyr og omsætter det til dans, og det glæder vi os til at vise, siger Inge Fjord.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

En særlig tanke til de utålmodige

Sidste år havde forestillingen inkluderet den populære Disney-film Frozen, hvor kærligheden mellem søstrene Anna og Elsa blev vist gennem balletten. Men i år har balletskolen et helt bestemt formål med det udvalgte juleeventyr.

Det nydelige grantræ i skoven drømmer sig stort og flot, så det kan komme videre og stå som midtpunkt i stuen. Grantræet er utålmodigt og uroligt af bare spænding for at komme videre fra skoven. Den utålmodig og uro minder på mange måder om den hektiske hverdag, ikke bare i december men hver hele året rundt, mener Inge Fjord.

- Vi skal huske at være i nuet og glæde os over, det vi har og sætte pris på det. Vi må gerne drømme stort, men det må ikke være på bekostning af det, vi har. Det er det budskab, vi gerne vil sende til vores publikum.

I dag og de tre efterfølgende dage åbner Rådhushallen op for julestemningen, når H.C. Andersens juleeventyr dansificeres. Og for at blæse alle stole bagover og skabe ekstra god julestemning, er Isa Dawn Jensens store stemme igen at finde på scenen. Med sang og dans håber de at kunne give de fremmødte et skud morale fra Andersen selv:

- Man skal turde, og man skal ville. Man skal sætte pris på det, man har, men man må også gerne have udlængsel, og man må gerne drømme om det næste, lyder det fra Inge Fjord.

Du kan se Grantræet følende dage:
Fredag den 9. december: kl. 9.00, 11.00 (forbeholdt skoler og SFO) og 17.00
Lørdag den 10. december: kl. 13.00, 15.00 og 17.00
Søndag den 11. december: kl. 13.00, 15.00 og 17.00
Mandag den 12. december: kl. 9.00 og 11.00 (forbeholdt skoler og SFO)

Oversigt

    Oversigt