To et halvt år for uagtsomt manddrab

En 47-årig mand blev fredag af retten i Svendborg idømt to et halvt års fængsel for uagtsomt manddrab på den 45-årige Robin Tonny Hansen i oktober sidste år i Svendborg.

-

En 47-årig mand blev fredag af retten i Svendborg idømt to et halvt års fængsel for uagtsomt manddrab på den 45-årige Robin Tonny Hansen i oktober sidste år i Svendborg. Han modtog dommen.

Anklagemyndigheden kunne ikke bevise, at den 47-årige havde forsæt til drab, som den oprindelige sigtelse lød på, og derfor endte tiltalen på uagtsomt drab ud fra den 47-åriges egen forklaring om et ulykkestilfælde.

Han troede, at pistolen var tom, da han rettede den mod Robin Hansen og trykkede på aftrækkeren. Et par dage forinden havde han pillet magasinet ud, men overset at der stadig sad et projektil i kammeret. Det ramte Robin Hansen i hjertet.

De to var gamle venner, og pistolen tilhørte Robin Hansen, men blev opbevaret af den 47-årige. Et par dage forinden havde Robin Hansen pillet ved pistolen, en Remington kaliber 45. Det syntes den dømte var uklogt og ville give ham en forskrækkelse, da han den 13. oktober trådte ind i stuen, hvor Robin Hansen spiste morgenmad med sin datter og en ven. Pistolen skulle bare klikke, men gik af med fatale følger.

Anklagemyndigheden kunne henvise til to lignende - og sjældne - sager, hvor dommen lød på henholdsvis to og tre års fængsel, oplyser anklager Klaus Holten Kristensen.
/ritzau/

Oversigt

    Oversigt