I det fynske folks tjeneste

Etbenet berømthed får benprotese

Foto: Annemette Andersen

Foto: Annemette Andersen

1 af 2

Tre studerende fra Odense Tekniske Gymnasium har besluttet sig for at ændre lidt på H.C. Andersens berømte eventyr Den Standhaftige Tinsoldat, så han får et kunstigt ben at støtte sig på - i en måneds tid.

I 1838 udgav H.C. Andersen Den Standhaftige Tinsoldat, eventyret om tinsoldaten, der blev støbt sidst og derfor manglede tin til det ene ben.

En skulptur af Den Standhaftige Tinsoldat har i årevis prydet gadebilledet ved Overgade og Nedergade i Odense, med sit ene ben, men torsdag fik soldaten et ekstra ben at stå på.

- Det er en del af et skoleprojekt, hvor vi skulle lave et urbant design, der skulle aflede opmærksomheden fra byggerodet, der er der i øjeblikket, fortæller Signe Honoré, der går i 3. g på Odense Tekniske Gymnasium.

Protesefirma sponsorerer 
Signe Honoré er sammen med klassekammeraterne Amanda Andersen og Annemette Laursen Vig kommet på ideen med at give Den Standhaftige Tinsoldat et ekstra ben, som protesefirmaet Sahva har lavet til lejligheden.

Signe, Amanda og Annemettes projekt indgår i Fra Gade til Bys midlertidige projekter, der skal forskønne området omkring Fisketorvet i Odense, der er en stor byggeplads. 

  Foto: Annemette Andersen

 

De tre gymnasieelever håber, at det kunstige ben vil fange folks opmærksomhed, så de måske tænker lidt over Andersens gamle eventyr.

  Foto: Annemette Andersen

- Det fortæller lidt en ny historie, uden at det ændrer for meget på den gamle, siger Signe Honoré, og fortsætter:

- Det er meget op til beskuerne, hvad de tænker, men kan det skabe lidt debat, så gør det ikke noget.

Protese i en måned
De andre små skulpturer, der står langs med vejen har fået silouetter på, og i træet bagved er der hængt balletsko op som en reference til tinsoldatens kærlighed til danserinden i eventyret.

Men om en måned bliver protesen og silouetterne pillet ned igen, og så må Den Standhaftige Tinsoldat nøjes med det ene ben, han blev født med i 1838. 

 

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.