Etniske film på festival

Film fra Egypten, Indien, Rwanda og Iran er yderst sjældne i de danske biografer. Men på den forestående Natfilmfestival i næste måned, kan en lang række af disse ses i Odense.

-

Film fra Egypten, Indien, Rwanda og Iran er yderst sjældne i de danske biografer. Men på den forestående Natfilmfestival i næste måned, kan en lang række af disse ses i Odense. Dagens politiske verdensbillede, globalt såvel som nationalt, afspejler sig i programmet for dette års NatFilm festival, der afvikles i Odense, Århus og Aalborg fra 17. til 21. april. I København ugen før.


Temaet er mangfoldighed

For arrangørerne er det overordnede tema fortsat mangfoldighed, når det gælder om at vise publikum en række film fra lande, der ellers er yderst sjældne gæster i de danske biografer, hvor repertoiret i stadig højere grad præges af mainstream-produktioner. \"Når vi ser aviserne og følger de elektroniske medier, synes vi, det er vigtigt at signalere, hvilke mennesker fra en anden kulturkreds alt det her drejer sig om. Efter den 11. september kom der en tilsvarende melding fra filmfestivalen i Berlin, og denne politiske udmelding kunne spores i dette års program\", siger Kim Foss fra NatFilm Festivalen til Ritzau.


Den danske festival rummer derfor bl.a. serien \"Bollywood\" med film fra Indien, hvis filmindustri står for verdens største produktion, knap 900 film om året. Desuden vises en serie om ny arabisk film og en serie med film af den egyptiske instruktør Yousset Chahine.


En populær festival


Festivalen blev første gang afviklet i 1990. De seneste år har filmene trukket mellem 35- og 40.000 mennesker i biografen. Det skyldes også, at festivalen benyttes til at lancere en række forpremierer på både danske og udenlandske film, som senere vises i almindelig biografproduktion.


I Odense kan filmene ses i BioCity og Café-biografen. 


RB

Oversigt

    Oversigt