I det fynske folks tjeneste

Etniske iværksættere skal holdes i live

01:41
01:59

1 af 4

Nydanskere er flittige til at oprette nye virksomheder, men det kniber gevaldigt med at holde forretningerne i live.

Mindre end hver tredie nydanske iværksætter klarer sig igennem de første fem år. Derfor vil Odense Kommune hjælpe nydanskere med at overleve som iværksættere.

- Ofte har nydanskerne en anden kultur og tradition. De er gode til at inddrage venner og familie i virksomhedens drift, men det kniber med at bruge de offentlige tilbud og skabe netværk til professionel rådgivning, siger Odenses borgmester Anker Boye(S).

Odense Kommune er derfor gået med i projekt Etnisk Erhvervsfremme, der skal skabe vækst og overlevelse blandt de selvstændige nydanskere.

Tirsdag blev kampagnen skudt i gang med en konference for nydanske iværksættere, kommunale udviklingsmedarbejdere og erhvervsfolk. Formålet var at sætte fokus på at forbedre de nydanske iværksætteres overlevelsesmuligheder.

- Nydanskerne skal have større fokus på kunderne, og de skal have en klar forretningsplan for deres virksomhed, siger Ridha Shimi, iværksætterkonsulent i Udvikling Odense.

I første omgang vil Etnisk Erhvervsfremme tilbyde regnskabskurser og rådgive om hjælp fra offentlige myndigheder til etniske iværksættere.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.