Etniske iværksættere skal holdes i live

Nydanskere er flittige til at oprette nye virksomheder, men det kniber gevaldigt med at holde forretningerne i live.

Mindre end hver tredie nydanske iværksætter klarer sig igennem de første fem år. Derfor vil Odense Kommune hjælpe nydanskere med at overleve som iværksættere.

- Ofte har nydanskerne en anden kultur og tradition. De er gode til at inddrage venner og familie i virksomhedens drift, men det kniber med at bruge de offentlige tilbud og skabe netværk til professionel rådgivning, siger Odenses borgmester Anker Boye(S).

Odense Kommune er derfor gået med i projekt Etnisk Erhvervsfremme, der skal skabe vækst og overlevelse blandt de selvstændige nydanskere.

Tirsdag blev kampagnen skudt i gang med en konference for nydanske iværksættere, kommunale udviklingsmedarbejdere og erhvervsfolk. Formålet var at sætte fokus på at forbedre de nydanske iværksætteres overlevelsesmuligheder.

- Nydanskerne skal have større fokus på kunderne, og de skal have en klar forretningsplan for deres virksomhed, siger Ridha Shimi, iværksætterkonsulent i Udvikling Odense.

I første omgang vil Etnisk Erhvervsfremme tilbyde regnskabskurser og rådgive om hjælp fra offentlige myndigheder til etniske iværksættere.

Oversigt

    Oversigt