EU-Kommissær ind i Fynsk svinesag

EU?s Miljøkommissær Margot Wallström blev søndag præsenteret for de store problemer med kæmpe svineproduktion på Fyn. Kommissæren lover at gøre noget, hvis der bliver indsendt en officiel klage, og den er allerede på vej.

-

EU?s Miljøkommissær Margot Wallström blev søndag præsenteret for de store problemer med kæmpe svineproduktion på Fyn. Det var kandidat til EU-parlamentet for Socialdemokraterne Dan Jørgensen, som holdt møde med kommissæren i dag. Her fortalte han kommissæren om Fyns Amt og deres mange tilladelser til svineproduktion på Fyn. Noget som efter hans mening er et stort problem.  

-Jeg håber, at kommissæren vil tage de store problemer, som vi har på Fyn alvorligt, og at hun kan gøre noget. Hun kan jo hverken læse Fyens Stiftstidende eller se TV2 Fyn, så hun har nok ikke været klar over problemerne, siger Dan Jørgensen til TV2 Fyn.  

Men desværre kunne kommissæren ikke love at gøre noget med det samme. Hun kan først foretage sig noget officielt, når der kommer en formel klage over de mange tilladelser til svineproduktion på Fyn.  

- Hvis der kommer en officiel klage, så vil jeg stille en række spørgsmål til den danske regering om deres syn på problemerne, udtalte Margot Wallström.  

Og klagen kan kommissæren godt regne med at få. Dan Jørgensen vil arbejde videre med sagen, og han forventer at sende en formel klage til Margot Wallström i løbet af et par uger.

Oversigt

    Oversigt