EU-penge på vej til fyrede fra Lindø

EU's globaliseringsfond giver 147 millioner kroner til at få fyrede fra Lindø og LM Glasfiber tilbage i job.

De mange fyrede arbejdere fra Lindøværftet og LM Glasfiber får nu EU-penge til at komme videre i arbejdslivet.

Ifølge Region Syddanmark, vil EU-kommission fredag give grønt lys på i alt 147 millioner kroner til en indsats for de fyrede arbejdere. Pengene kommer fra EU's globaliseringsfond, som tidligere har givet penge til fyrede på Danfoss og Linak på Als.

- Det er vi utroligt glade for. Vi har gode erfaringer fra Danfoss og håber, det kan hjælpe mange til at komme videre. Det er et stort skridt videre for hele regionen, siger regionsrådsformand Carl Holst (V).

En række af de fyrede Danfoss-medarbejdere er siden blevet omskolet til at arbejde i sundhedssektoren.

De afskedigede medarbejdere kan vælge mellem efteruddannelse inden for teknologi, bygge og anlæg eller almen og videregående uddannelse, undervisning i en virksomhed eller iværksætteri.

Efter endt uddannelse er det op til den enkelte at søge job med hjælp fra deres jobcentre.

Region Syddanmark har flere ansøgninger til EU i gang. Således har regionen sammen med Region Midtjylland gang i en ansøgning, der skal gavne de mange medarbejdere, der mistede jobbet, da Vestas sidste år skar hårdt ned herhjemme.

Det er kommunerne, der får pengene fra EU, og Carl Holst håber derfor, at de allerede nu vil gå i gang med projekter for de ledige.

Oversigt

    Oversigt