Europæerne fra Fyn - AUT

-

-

ØSTRIG

Claus Folden
Han er født og opvokset i Odense, men bor i dag i en af Europas allersmukkeste hovedstæder; Wien. Claus Folden er uddannet jurist og har gennem flere år været ansat i udlændingestyrelsen. Det var der igennem han kom i kontakt med sin nuværende arbejdsgiver, International Organization for Migration, hvor han arbejder som diplomat. - Jeg er vild med at bo i Østrig, og ved ikke om jeg nogensinde vender tilbage til Danmark, siger den 40-årige jurist.


Claus Folden rejser meget

Bliver konfronteret med danskheden
Danskheden bliver en helt anden størrelse, når man er dansker i udlandet mener Claus. - Jeg bliver konfonteret med at være dansk hver dag, når folk spørger til min oprindelse. Tidligere betød det ikke noget, men nu er jeg begyndt at interessere mig for dansk historie og kultur, for folk forventer at høre noget om det. Jeg har købt dansk kunst, og i julegave fik jeg Saxo\'s Danmarkshistorie, fortæller Claus Folden.

Som diplomat rejser han meget i det tidligere Sovjetunionens rand-stater, og møder mange forskellige kulturer, han er faktisk kun i Wien 4 måneder om året. - Mødet med mange folkeslag har vist mig at danskerne er meget intolerante, og at Janteloven lever i bedste vigør, slutter Claus Folden.


Wienerschnitzel større end tallerkenen

Wien\'s mange tilbud
Claus Folden føler sig godt tilpas i Wien, og holder især af dens mange kulturelle tilbud - museer, levende musik og gadeliv. Og ikke mindst den gode østrigske vin og restaurationer er faldet i juristens smag. Her er Wienerschnitzel en delikatesse, og ikke blot et hurtigt måltid på en rasteplads. Restaurant Figlmüller i Wiens centrum er sted Folden ofte tager sine danske gæster med ned til.

 

Se indslaget fra Østrig her

Læs mere...

- om Claus Foldens arbejdsplad (på engelsk)
- om Restaurant Figlmüller (på engelsk)
- om Østrig på turismens danske hjemmeside
- om bl.a. kultur i Wien på byens danske hjemmeside

 

 

 

Om Østrig
Østrig er en forbundsrepublik med et politisk system bestående af to kamre; Bundesrat og Nationalrat. Fra disse og præsidenten styres landet med 8.139.000 indbyggere - omtrent det samme som i Sverige.
Landet blev en republik i 1919 efter første verdenskrig. Før det var det et kejserrige som Østrig-Ungarn. Østrig er et af de europæiske lande, der har haft den mest omtumlede tilværelse; hørt under romerriget, været Kongerige, kejserrige med Spanien, Ungarn og dele af Italien og Holland under sig.
Østrig blev medlem af EU i 1995, samtidig som vore nordiske naboer i Sverige og Finland.

Fakta

- næsten 2/3 af landet består af Alperne
- Østrig er totalt omgivet af land

Oversigt

    Oversigt