Europæerne fra Fyn - UK

-

-

UNITED KINGDOM

Glenn Gretlund
Som 19-årig rejste han til London, for at gøre karriere i musikbranchen. Mens han gik på Tornbjerg Gymnasium i Odense, fik Glenn en drøm om at arbejde med musik. Umiddelbart efter sin værnepligt begyndte han at skrive ansøgninger til pladeselskaber i England, men uden held. Han tog derfor beslutningen om at prøve lykken et halvt års tid i England.


Glenn på Leicester Square

Nu har Glenn boet i London i 7 år, og er endt som produktchef på pladeselskabet Prismleisure. Selskabet lever af at genudgive gamle CD\'er og DVD-film og det er bl.a. Glenns opgave at skaffe rettigheder til de mange udgivelser.

Arrangerer skandinaviske fester
I sin fritid er han begyndt at arrangere fester. Glenn Gretlund syntes der manglede festlige tibud til skandinavere i London, og derfor sprang han i slutningen af 2003 ud i at afholde store komsammener. Festerne i hjertet af London, er nu blevet et månedligt tilløbsstykke, med omkring 300 deltagere! - Det er meget lettere at gøre karriere her end i Danmark. Derhjemme skal man kunne fremvise gode eksamenspapirer, men herovre ser man mere på hvad man duer til, siger Glenn om arbejdet i England. - Jeg trives godt herovre og har ingen planer om at vende hjem til Danmark, slutter han.

Se tv-indslaget fra London her

Læs mere...

- i turistguide om London (på engelsk)
- i turistguide om Storbrittanien
- om Glenns arbejdsplads (på engelsk)
- om de skandinaviske fester

 

 

 

Mette Baillie
I 1991 var Mette Nikolajsen på rundrejse i Australien, hvor hun mødte sin kommende skotske mand. 7 år senere befandt hun sig langt fra fødebyen Verninge, nemlig i Skotlands hovedstad Edinburgh.


Mette klæder en skotte på

Mette er uddannet håndarbejdslærer fra håndarbejdsskolen i Odense, og den uddannelse har hun haft god brug for. I Edinburgh har hun etableret sig som designer, og endda åbnet sin egen forretning, \"Freja\", i hjertet af byen. - Først arbejdede jeg på Marks & Spencer i London, men det var jeg ikke tilfreds med. Her i Edinburgh føler jeg mig rigtig godt tilpas. Jeg tror slet ikke jeg kan sælge mit tøj i England, men skotterne er stilmæssigt meget tæt på danskerne, siger Mette.

Kører motorcykel
Arbejdsmæssigt beskæftiger hun sig med det feminine. Til gengæld slår hun sig løs på noget af det mest maskuline i fritiden - hun kører motorcykel.
- Jeg elsker at køre lange ture i det flotte landskab, og det kan jeg sammen med de andre i kvindemotorcykelklubben, afslører Mette Baillie. Hendes ægtefælle fik vakt hendes interesse for motorcykler. Han deltager endda i et af verdens hårdeste motorcykelløb \"Isle of Man\". I 2003 blev han faktisk en flot nr. 13 i amatørernes afdeling.

Se tv-indslaget fra Edinburgh her

Læs mere...

- om at være turist i Edinburgh (på engelsk)
- om Mette Baillies forretning (på engelsk)

 

 

 

Om United Kingdom
United Kingdom udgøres af England, Skotland, Wales og Nordirland. Det dækker et areal på 244.820 kvadratkilometer, og London er hovedstad.
Der bor 57.833.000 mennesker i UK. Alene i London regner man med der bor 60.000 danskere!
Det forenede kongerige blev optaget som medlem i EU i 1973, samtidig med Danmark.

Fakta

- UK er det eneste land i EU, der sælger mere energi end det forbruger.
- UK har ligeså mange medlemmer i Europa-Parlamentet som Italien og Frankrig.
- I Storbrittannien har man få offentlige skraldespande, af angst for bomber. Til gengæld bliver de der er, tømt meget ofte.
- Storbrittanien er selve øen, dvs. United Kingdom undtaget Nordirland.

 

Oversigt

    Oversigt