I det fynske folks tjeneste

Europæisk sejr til elektronisk menukort

Tre gymnasieelever fra Midtfyn har vundet en europæisk finale for iværksættere. De tre elever har udviklet planer for en virksomhed, der skal tilbyde elektroniske menukort til restauranter.

De tre elever vandt i april den landsdækkende konkurrence og kvalificerede sig til den europæiske finale i Limoges i Frankrig arrangeret af European Business Games. Og her løb det elektroniske menukort også af med sejren.

- Det var stort og meget uventet, siger Christine Uglebjerg Pedersen fra Midtfyns Gymnasium.

Realistisk vurdering

Det elektroniske menukort er foreløbig kun en ide, men de tre elever har udviklet en virksomhedsplan med budgetter, og afsætningsmuligheder.

Ideen er blevet prøvet af på restauranter, som har taget godt imod det elektroniske menukort, der skal give restaurationsgæsterne en mulighed for at se råvarernes oprindelse, deres historie og læse mere om sammensætning, vitaminindhold og mere i menuen.

- Dommerkomitéen består af erhvervfolk, så produktet er blevet fundet realistisk og gennemførlig af folk med professionel erfaring, siger lektor Niels Ross Sørensen fra Midtfyns Gymnasium.

De tre elever har dog ikke umiddelbart nogen planer om at etablere deres virksomhed i virkeligheden, da de alle tre vil studere videre inden for naturvidenskaben.

Læs mere om konkurrencen her

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.