Europamesterskab til Odense

EM i trampolin kommer til Odense.

EM i trampolin, tumbling og dobbelt mini trampolin, afvikles i Odense i 2008. Arena Fyn lægger lokaler til.

Gitte Refsgaard, formand for Organisationskomiteen til EM 2008, er rigtig glad for at EM kommer til at foregå på dansk grund.

- Vi har mange talentfulde springere i Danmark. Den opbakning springerne får på hjemmebane vil forhåbentlig give udslag på resultaterne.

- Vi er især glade for at Peter Jensen får lov til at springe den sidste store internationale konkurrence i Danmark inden det gælder OL i Beijing, fortæller Gitte Refsgaard.

Danske springere med i front

En af deltagerne til det store mesterskab er Peter Jensen.
Peter Jensen er netop vendt hjem fra verdensmesterskabet i Canada med en OL-kvalifikation i trampolinspring.

To danske uofficielle verdensmestre deltager også i Europamesterskabet i 2008. Det drejer sig om synkrronparret Daniel Præst og Christian Andersen som vandt guld i Canada i aldersgruppen 15-16 år.

Tumblerne viste ligeledes gode takter. Danni Nielsen sprang sig i finalen og fik en 4. plads og blev derved den første danske powertumbler i en international finale.

Disciplinerne:

Tumbling foregår på en 25 m. lang fiberbane. Tumbling er en dynamisk og arkrobatisk sport. Flikflak, skruer og saltomortaler sammensættes i en øvelse på otte spring i en sammenhængende springserie. Øvelsen overstås på ganske få sekunder. Der springes individuelt og for hold.
Dobbelt Mini Trampolin (DMT) er som navnet antyder to minitrampoliner i en. En øvelse er sammensat af to spring. Det første spring lander på den sidste halvdel af trampolinen og giver derigennem springeren mulighed for at lave et afsluttende spring. Topatleter udfører spetakulære dobbelt og triple saltoer med skruer i DMT. Der springes individuelt og for hold.  
Alder
Europamesterskabet er opdelt i en junior og seniordel. En junior er min. 13 år mens en senior er 17 år og opefter.  

Trampolin 2008

Oversigt

    Oversigt