Europas smukkeste haver: Fyn er et grønt paradis

I februar fik Fyn den fornemme anerkendelse Garden Destination of The Year. En titel, der uddeles af The Luxery Travel Guide. Mandag trækker Signe Ryge og Fyn Live i havetøjet og ser nærmere på de fynske have-skønheder.

Sanderumgård mellem Nyborg og Odense, Knabegaard i Faaborg og Egeskov på Sydfyn. Alle tre grønne og naturrige perler på Fyn, som sammen med en række andre steder er årsagen til, at Fyn i starten af februar løb med prisen Garden Destination of The Year, der uddeles af The Luxery Travel Guide, som er et magasin, der går på nettet udgiver rejser og livsstilsrelaterede nyheder, samt uddeler en rækker priser til hoteler og destinationer verden over. 

- Guiden har ikke sparet på tillægsordene og roser Fyn for de uspolerede grønne oaser, de bakkede landskaber og kalder Fyn for Danmarks have og et udendørs paradis uden lige, siger Anita Skoven Jensen, Content Manager i Destination Fyn Klyngen.

Historisk bevarelse af parkerne

Sanderumgaard og Egeskov har i høj grad gjort en dyd ud af bevare det historiske i deres parker og haver. Egeskov har for eksempel bevaret en flere hundrede år gammel bøgehæk.

- I forbindelse med prisen var det i særdeles også Sanderumgaard og Egeskovs anerkendte haveanlæg, der blev fremhævet, siger Anita Skoven Jensen.

Men også den frugtbare jord og produktion af fødevarer har vakt opsigt hos The Luxery Travel Guide.

- De lagde mærke til den rige mulighed for at dyrke alt fra asparges til jordbær. Variationen er stor, og jorden er god, siger Anita Skoven Jensen- 

Prisen kan være en lille turistmagnet

For Fyn og de fynske grønne oaser og parker er prisen, ifølge Anita Skoven Jensen, en stor anerkendelse, og den kan være med til at lokke flere ud i parkerne.

- Jeg tror, prisen får betydning for antal besøgende. Jeg havde for nylig en gruppe norske journalister med rundt på Fyn, og de havde bidt mærke i prisen og de flotte haver, siger Anita Skoven Jensen.

 

Mandag eftermiddag besøger Signe Ryge og Fyn Live Sanderumgård, Knabegaard og Egeskov som nu med foråret og for-sommerens kommen endelig står i fuld flor. Du kan se med på TV 2/FYN Nyhedskanalen klokken 17.25. 

Oversigt

    Oversigt