Evalueringsinstitut ej til Odense

Det nye Evalueringsinstitut kommer til at ligge i Århus. Naturligvis til stor glæde for byens borgmester Louise Gade (V), mens Odense, der havde satset på, at instituttet kunne placeres i sammenhæng med Syddansk Universitet, må se sig slået på målstregen.

-

Århus, lørdag /ritzau/
Århus blev vinder af et helt nyt evalueringsinstitut, der skal give offentligheden et samlet billede af, hvordan de nye kommuner klarer opgaven.

En af regeringens nye opfindelser i forbindelse med den kommunale strukturreform er et uafhængigt, statsligt evalueringsinstitut, der populært sagt skal kigge de nye, større kommuner over skulderen. Efter fredagens aftale mellem regeringen og Dansk Folkeparti ligger det klart, at det nye
institut kommer til at ligge i Århus. Naturligvis til stor glæde for byens borgmester Louise Gade (V), mens Odense, der havde satset på, at instituttet kunne placeres i sammenhæng med Syddansk Universitet, må se sig slået på målstregen.

Evalueringsinstituttet skal organiseres gennem et rådgivende udvalg, en bestyrelse og en daglig ledelse. Senest 1. juli 2005 skal der udpeges en bestyrelse, og instituttet skal være operativt fra 1. januar 2006.
/ritzau/

Oversigt

    Oversigt