I det fynske folks tjeneste

Ewii-fyring: Fyret direktør overtrådte etiske regler

Bestyrelsen for forsyningsselskabet Ewii mistede tilliden til direktøren. I følge DR Trekanten er det grunden til, at han blev fyret.

Bestyrelsen for forsyningsselskabet Ewii mistede tilliden til direktør Knud Steen Larsen. Det var grunden til, at han blev fyret for en uge siden, fortæller formand for bestyrelsen, Steen Dahlstrøm (S), til DR Trekanten.

Mistilliden opstod blandt andet efter, at flere af Ewiis leverandører havde skudt penge i Knud Steen Larsens private investeringsselskab, Othania Invest.

- Det gjorde os sårbare overfor kritik og mistanke om inhabilitet, og det er ødelæggende for en virksomhed af vores størrelse, siger Steen Dahlstrøm (S), som også er borgmester i Middelfart.

Læs også Ewii-direktør fratræder øjeblikkeligt

Bestyrelsen modtog ellers på bestyrelsesmødet den 13. juni en juridisk ekstern redegørelse vedrørende de faktuelle og juridiske forhold i sagen omkring direktørens mulige dobbeltrolle.

- Konklusionen på redegørelsen var, at der ikke er handlet i strid med nogen regler fra Knud Steen Larsens side - herunder habilitetsregler - og at koncernens omfattende compliance-programmer fungerer tilfredsstillende, lød det dengang i en pressemeddelelse.

Bestyrelsen tog den juridiske redegørelse til efterretning, men meddelte samtidig at Knud Steen Larsen fratrådte efter gensidig overenskomst.

Kræver en forklaring

Dengang ville bestyrelsen ikke give en begrundelse for fyringen, og det har fået flere i repræsentantskabet til kræve en forklaring.

Bestyrelsen mødtes ekstraordinært mandag, og det ordinære repræsentantskabsmøde bliver nu flyttet en måned frem til den 15. august.

- Men det handler ikke kun om jura. Det virksomhedsetiske skal også overholdes, siger Steen Dahlstrøm til DR Trekanten.

Vi samle sponsorater i Trekantsområdet

Sponsorpengene skal i fremtiden bruges i Trekantområde, og kerneforretningerne med el, vand og varme skal have mere fokus, siger Steen Dahlstrøm til Fredericia Dagblad.

- Vi er pressede, men fordi vi også mener, at det er rigtigt at skifte kurs. Vi må erkende, at vi har brugt for mange penge udenfor Trekantområdet på sponsoraftaler, og vi skal have mere fokus på kerneforretningen. Vi har allerede på et ekstraordinært bestyrelsesmøde mandag taget den første drøftelse om det efter et oplæg fra vores konstituerede direktør Jens Chr. Sørensen, siger Steen Dahlstrøm til Fredericia Dagblad.

Blandt de dyre sponsoraftaler er stadionnavne i Odense, Brøndby og Royal Arena.

Bestyrelsen konstituerede 13. juni økonomidirektør Jens Christian Sørensen som midlertidig administrerende direktør i EWII Koncernen.