I det fynske folks tjeneste

Exit poll: Radikale afgør Svendborg

Radikales Finn Olsen kan sælge sig dyrt.

[b]Svendborg:[/b] De Radikale kommer i en nøgleposition i Svendborg, når det skal afgøres om 51 års socialdemokratisk styre kan fortsætte eller må falde. Det viser en exit poll foretaget af Syddansk Universitet for TV 2/FYN.

Radikale i nøgleposition

Hidtil har De Radikales spidskandidat Finn Olsen ikke meldt klart ud, hvilken fløj han vil støtte i en konstituering. Radikale er dog i valgforbund med blandt andet SF og Enhedslisten, som støtter socialdemokraterne.

Til sammen får Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten får til sammen 14 ud af de 29 mandater i den kommende Svendborg Kommune.

Til sammenligning opnår Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti 13 mandater.

Dermed kan de to radikale mandater afgøre, hvem der skal have borgmesterkæden i Svendborg: Socialdemokraternes Flemming Madsen eller Venstres Lars Erik Hornemann.

Har været optimister til det sidste

I valgkampen har begge spidskandidater holdt den optimistiske fane højt. For meningsmålingerne i Fyens Stiftstidendes og Fyns Amts Avis er gået hver sin vej - og har peget på hver sin vinder.

Men der er langt fra meningsmålinger til en exit poll, hvor vælgerne bliver spurgt om, hvad de har stemt - umiddelbart efter, at de rent faktisk har gjort det. Syddansk Universitet har ved denne exit poll fået svar fra 1839 vælgere i Gudme, Egebjerg og Svendborg.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.