I det fynske folks tjeneste

Få en robotstøvsuger på prøve

Sådan lyder tilbuddet fra Middelfart Kommune til de borgere, der søger om hjælp til rengøring.

Borger i Middelfart Kommune kan nu få en robotstøvsuger på prøve.

Ønsker man at blive klogere på om en robotstøvsuger er et godt alternativ til rengøringshjælpen, så kan man låne en selvkørende støvsuger uden beregning.

I Middelfart Kommune er det besluttet, at borgere, der søger om hjælp til rengøring eller borgere, der allerede får hjælp til rengøring bliver tilbudt at låne en selvkørende støvsuger til afprøvning i hjemmet.

Teamleder Aase Zoffmann forklarer:

- Hvis man har lyst til at få en robotstøvsuger på prøve, så kommer der en medarbejder, som er tilknyttet hjemmeplejen, ud til borgeren med støvsugeren. Hun hjælper med at gøre støvsugeren klar til brug, og giver borgeren vejledning i, hvordan den virker. Borgeren får også et telefonnummer, så han eller hun kan ringe, hvis der opstår problemer. Og så henter vi den igen efter 14 dage.

Ældrerådets medlemmer har afprøvet støvsugerne

Inden støvsugerne udlånes til borgerne, har medlemmerne af Ældrerådet haft mulighed for at afprøve en selvkørende støvsuger i deres hjem.

- Der er enighed om, at støvsugerne har fungeret godt, og at de kan være et godt supplement til støvsugningen i hjemmet. Der kan være forskel på, hvilken model, der er mest velegnet afhængig af hjemmets indretning, ligesom man må tage højde for, at der ikke er løse ledninger eller andre løse genstande på gulvet. Det er positivt at kommunen på denne måde giver borgerne et tilbud om at prøve, hvilken hjælp det kan være at have en selvkørende støvsuger, siger formand for Ældrerådet Flemming Enevoldsen.

Ældrerådet ser en fordel i, at de borgere, der selv kan betjene en selvkørende støvsuger, vil få mulighed for selv at bestemme, hvornår og hvor ofte, man ønsker at få støvsuget.

Det er visitatorerne, der har kontakt med de borgere, der søger om hjælp til rengøring eller som skal revisiteres til hjælp.

Visitatorerne vil gerne fortælle om muligheden for at låne en selvkørende støvsuger.

Hvis du får hjælp til rengøring og gerne vil prøve en selvkørende støvsuger, kan du også selv kontakte visitatoren og på tlf. 8888 4696 eller sende en mail på visitatorer@middelfart.dk