I det fynske folks tjeneste

Få en SMS fra børnehaven

"Husk vores sommerfest i børnehaven på torsdag klokken 18" eller "Vi skal i zoo i morgen, så husk madpakker i stanniol." Sådan kan SMSere lyde i nyt forsøg i børnehaver i Odense.

Børn- og Ungeforvaltningen i Odense Kommune vil i løbet af efteråret tilbyde forældrene i børneinstitutionerne Åløkke og Abildgård at deltage i et pilotforsøg af en sms-service.

Her kan forældrene vælge at tilmelde sig ordningen, hvor de i forsøgsperioden gratis modtager sms'er fra børnehuset på deres mobiltelefon.

Beskederne vil altid komme til forældrenes mobiltelefon først på aftenen, så det ikke forstyrrer i den almindelige arbejdstid.

Der vil ikke være mulighed for, at forældre kan besvare beskederne, da det altid vil være sms'er af generel karakter.

- Børnehavens personale vil udelukkende bruge sms-ordningen, når der er tale om beskeder som gælder alle børnene på en stue eller i hele børnehaven. For eksempel: Beskeder som berører det enkelte barn, vil personalet tale med barnets forældre om, ligesom de altid har gjort, siger Institutionsleder i Åløkke Gitte Bjørn Johannesen.   

Sms-servicen bliver testet i de to institutioner i løbet af efteråret. Hvis det viser sig, at ordningen bliver en succes vil den blive udbredt til at omfatte andre daginstitutioner i Odense Kommune først i det nye år.

- Vi er meget optaget af, hvordan vi bedst muligt kan hjælpe forældrene til en nemmere hverdag. Derfor har vi forsøgt at nytænke den måde vi kommunikerer med forældrene på, siger Børn- og Unge rådmand Jane Jegind.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.