I det fynske folks tjeneste

Få fynske kommuner har råd til at bygge ekstra

Jørn Terndrup, Venstre, har ikke penge til nybyggerier.

Trods mandagens aftale mellem Kommunernes Landsforening og finansminister Lars Løkke Rasmussen om at hæve det såkaldte anlægsloft, så er der kun tre-fire fynske kommuner, der vil fremrykke investeringer i renoveringer og nybyggeri.

I Odense har politikerne allerede vedtaget at fremrykke anlægsinvesteringer for 100 millioner kroner til blandt andet skoler og ældreboliger, men ingen af de andre fynske kommuner har umiddelbart penge i kommunekassen til at udnytte den nye aftale.
Aftalen åbner dog også mulighed for at kommunerne kan låne et begrænset beløb til anlæg, og den mulighed regner Fåborg-Midtfyns borgmester Bo Andersen, Venstre, med at udnytte.
Borgmesteren anslår, at kommunen vil bruge i omegenen af 20 - 25 millioner kroner.
I Svendborg er borgmester Lars Erik Hornemann også umiddelbart positiv overfor tanken om at låne til anlægsinvesteringer, men han kan ikke sætte beløb på, og samme situation gør sig gældende i Middelfart
De resterende seks fynske kommuner vil ikke fremrykke investeringer, tvært imod er økonomien i Nyborg så presset, at det kan blive nødvendigt at rykke anlægsinvesteringer længere ud i tiden.
- Vi har ikke flere penge i kassen til anlægsopgaver, tværtimod, siger borgmester Jørgen Terndrup, Venstre.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.