Få fynske kommuner har råd til at bygge ekstra

Trods mandagens aftale mellem Kommunernes Landsforening og finansminister Lars Løkke Rasmussen om at hæve det såkaldte anlægsloft, så er der kun tre-fire fynske kommuner, der vil fremrykke investeringer i renoveringer og nybyggeri.

I Odense har politikerne allerede vedtaget at fremrykke anlægsinvesteringer for 100 millioner kroner til blandt andet skoler og ældreboliger, men ingen af de andre fynske kommuner har umiddelbart penge i kommunekassen til at udnytte den nye aftale.
Aftalen åbner dog også mulighed for at kommunerne kan låne et begrænset beløb til anlæg, og den mulighed regner Fåborg-Midtfyns borgmester Bo Andersen, Venstre, med at udnytte.
Borgmesteren anslår, at kommunen vil bruge i omegenen af 20 - 25 millioner kroner.
I Svendborg er borgmester Lars Erik Hornemann også umiddelbart positiv overfor tanken om at låne til anlægsinvesteringer, men han kan ikke sætte beløb på, og samme situation gør sig gældende i Middelfart
De resterende seks fynske kommuner vil ikke fremrykke investeringer, tvært imod er økonomien i Nyborg så presset, at det kan blive nødvendigt at rykke anlægsinvesteringer længere ud i tiden.
- Vi har ikke flere penge i kassen til anlægsopgaver, tværtimod, siger borgmester Jørgen Terndrup, Venstre.

Oversigt

    Oversigt