I det fynske folks tjeneste

Få fynske penge til Sønderborg

02:17
03:09

1 af 3

Opfordringen til fynske kommuner om at støtte Sønderborg økonomisk, så byen kan stå rustet i kampen om at blive europæisk kulturhovedstad i 2017, får en lunken modtagelse på Fyn.

Nordfyn har som den eneste kommune indtil videre reageret positivt på henvendelsen fra Sønderborg, hvorimod Langeland, Odense, Svendborg, Kerteminde og Nyborg er skeptiske.

- Vi synes at det er diffust hvad Sønderborg forventer af os, og hvad vi får for de penge, så vores holdning er umiddelbart at vi er betænkelige ved at sende penge til Sønderborg, siger borgmesteren i Nyborg Erik christensen(S).

Stor prestige

Sønderborg har bedt kommunerne på Fyn om de kommende år at afsætte et tocifret million til kulturelle arrangementer som skal være med til at markedsføre Sønderborgs ønske om at blive Kultureuropæisk Hovedstad i 2017.

- Min holdning er, at vi i Langeland takker nej. Vi forstår Sønderborg. Det er forkert at det forventes at vi støtter Sønderborg bare fordi de har været hurtige på aftrækkeren og melde sig som kandidat, siger formanden for kultur- og fritidsudvalget i Langeland, Helle Hansen(SF).

Penge fra Nordfyn

Der er stor prestige i at være kulturhovedstad. Titlen uddelespå skift i EU, og i 2017 er det Danmarks tur. Kulturudvalget i Nordfyns Kommune indstiller at kommunen støtter Sønderborg med 127.000 kroner årligt indtil 2017.

Ved du noget? Så send os et tip