I det fynske folks tjeneste

Få protester mod kæmpevindmøller

Planen om at sætte fire kæmpevindmøller ved Dræby Fed ved Lindøværftet har kun fået få protester.

Høringsfristen for indvendinger mod kæmpevindmøller i Kerteminde udløb i mandags. Og bare 12 borgere har valgt at kommentere på planen.

Planen om at sætte fire kæmpevindmøller ved Dræby Fed ved Lindøværftet har kun fået få protester. Mandag udløb høringsfristen, og bare 12 kommentarer var indløbet til Kerteminde Kommune.

Tidligere har nye vindmøller på blandt andet Langeland og ved Horns Rev skabt stor ballade, men Kerteminde-borgerne tager det med ro.

Siden 1992 har 12 mindre vindmøller stået ved Dræby Fed, hvor de nye skal sættes op. Og ifølge formanden for Danmarks Vindmølleforening, Kristian Jakobsen, er de gamle møller grunden til borgernes få protester.

- De, der er vant til vindmøller i lokalområdet, har typisk nemmere ved at acceptere en udskiftning, hvorimod andre på grund af historien kan have stor frygt for vindmøllerne, siger han.

De større møller producerer strøm til mere end 6500 husstande, mens de nuværende kun leverer til omkring 900. Men før den endelige beslutning om udskiftning i Kerteminde kan tages, skal der laves miljøundersøgelser af området.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.