I det fynske folks tjeneste

For få specialtandlæger i Odense

Flere danske storbyer - herunder Odense - har stor mangel på de specialtandlæger, der typisk behandler børn. Det medfører, at kommunerne ikke kan nå at behandle alle børn.

-

Flere danske storbyer - herunder Odense - har stor mangel på de specialtandlæger, der typisk behandler børn. Det medfører, at kommunerne ikke kan nå at behandle alle børn, skriver Nordjyske Stiftstidende mandag.

Ifølge kommunerne er problemet så stort, fordi der ikke bliver uddannet nok. Hele sidste år blev der således kun uddannet fire specialtandlæger.

Danmarks fire største kommuner har nu sendt et nødbrev til Sundhedsstyrelsens udvalg for specialtandlæger. I brevet skriver social- og sundhedsrådmand i Aalborg, Birgit Ekstrøm (S), at problemet \"vil fortsætte og forværres\" i de kommende år.
- Vi gør, hvad vi kan. Vi giver allerede højere løn, end vi normalt ville give, men der er grænser for, hvor meget vi må betale. Hvis ikke der sker noget, vil problemet vokse, siger rådmanden.

I Aalborg er man nu begyndt at sende børn til behandling hos specialtandlæger i andre kommuner, hvor problemet endnu ikke er så stort.